Antena 3 CNN Politică Preda: Ungureanu poate fi din nou premier sau candidat independent la Preşedinţie în 2014

Preda: Ungureanu poate fi din nou premier sau candidat independent la Preşedinţie în 2014

Preda: Ungureanu poate fi din nou premier sau candidat independent la Preşedinţie în 2014
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2012   •   20:32

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu poate fi proiectat ca viitor premier după alegerile din noiembrie acest an sau ca un candidat independent la Preşedinţie în 2014, susţine europarlamentarul PDL Cristian Preda, într-un interviu acordat Mediafax.

În opinia lui Preda, Ungureanu se poziţionează foarte clar pe dreapta. "Adică spune: «Sunt pe această zonă şi ar fi bine să fie o coerenţă în această zonă a opoziţiei, în acest moment, faţă de stânga aflată la putere»", explică europarlamentarul PDL.

El mai declară că, având în vedere experienţa pe care o are, Mihai Răzvan Ungureanu poate fi "proiectat" ca viitor prim-ministru, după alegerile parlamentare din acest an.
   
Preda susţine că în interiorul PDL există "o atitudine pozitivă" faţă de Mihai Răzvan Ungureanu, care va fi "mai clar conturată" după alegerile locale.
   
Întrebat dacă l-ar sfătui pe Mihai Răzvan Ungureanu să intre în PDL, Preda răspunde: "Nu neapărat. Nu. Sincer, i-aş spune că trebuie să aleagă drumul pe care vrea să meargă. Pentru că există un drum al repetării postului de prim-ministru, poate să-şi propună ca într-o zi să redevină prim-ministru, există şi drumul deschis al unei campanii pentru prezidenţiale, după ce Traian Băsescu îşi încheie mandatul".
   
Preda vorbeşte, în acest context, despre posibilitatea ca Ungureanu să candideze ca independent la alegerile prezidenţiale din anul 2014.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close