Antena 3 CNN Politică Predoiu primeşte nota ?acceptabil? şi cec în alb de la Băsescu. Geoană, rangul de ?şef peste bostănărie?

Predoiu primeşte nota ?acceptabil? şi cec în alb de la Băsescu. Geoană, rangul de ?şef peste bostănărie?

Predoiu primeşte nota ?acceptabil? şi cec în alb de la Băsescu. Geoană, rangul de ?şef peste bostănărie?
Sursa foto: Traian Bãsescu
23 Iul 2009   •   16:28

Preşedintele Traian Băsescu i-a dat un cec în alb ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţinând că nu este de acord cu remanierea dorită de PSD pentru a instala un ?politruc? precum Rodica Stănoiu. Şeful statului l-a încondeiat în schimb pe liderul social-democrat, Mircea Geoană cu titulatura de ?şef peste bostănăria Dăbuleni? pentru poziţia exprimată pe margine raportului CE pe justiţie, şi fuga de responsabilitate pentru menţinerea monitorizării. Şeful statului a reacţionat astfel la afirmaţiile preşedintelui PSD, care indica Cotroceniul ca principalul vinovat pentru întârzierea reformei din Justiţie.

"PSD ar vrea s-o pună pe domna Stănoiu (fost ministru al Justiţiei între 2000-2004- n.r). Nu sunt de acord cu remanierea ministrului Predoiu, şi-a făcut treaba. Nu putea să se ducă în Parlamentul României să voteze începerea urmăririi penale pentru diferitele cazuri şi nici nu putea să facă unificarea jurisprundenţei în locul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În niciun caz nu voi aduce un politruc la Justiţiei, iar Predoiu nu îmi dă această impresie", a afirmat Băsescu, care i-a data ministrului nota ?acceptabil?.

Preşedintele l-a criticat pe liderul PSD, Mircea Geoană că s-a dezis de responsabilităţile legate de menţinerea MCV, remarcând ironic că acesta, fiind "şef peste bostănărie", nu are responsabilităţi pentru întârzierea dosarelor politicienilor din Parlament.
"Înţeleg că Mircea Geoană, lucrând la Dăbuleni şi fiind şef peste bostănărie, nu are nicio responsabilitate pentru întârzierea dosarelor în Parlament şi nici nu poate avea. Înţeleg că nici nu este membru al PSD" a comentat ironic preşedintele, referindu-se la atribuţiile de preşedinte al Senatului deţinute de Geoană.

Nici Radu Mazăre nu a scăpat de criticile lui Train Băsescu. "A fost un teribilism de prost gust", a susţinut şeful statului referindu-se la defilarea pe podium a primarului PSD din Costanţa în uniforma unui ofiţer nazist.

Şeful statului a sugerat că principalul responsabil pentru menţinerea monitorizării MCV pe justiţie ar fi Parlamentul. Băsescu a arătat că nu are posibilitatea contituţională să se substituie Parlamentului, pentru că, dacă ar fi fost în "puterea" sa, ar fi încercat să intervină în privinţa dosarelor tergiversate în legislativul României.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Predoiu
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close