Antena 3 CNN Politică Prefectul de Cluj: Consiliul Local va alege un primar intermar în Cluj-Napoca după demisia lui Apostu

Prefectul de Cluj: Consiliul Local va alege un primar intermar în Cluj-Napoca după demisia lui Apostu

Prefectul de Cluj: Consiliul Local va alege un primar intermar în Cluj-Napoca după demisia lui Apostu
Sursa foto: Foto: INTACT Images
15 Feb 2012   •   18:59

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a declarat, miercuri, că nu vor fi organizate alegeri locale parţiale pentru Primăria Cluj-Napoca în urma demisiei din funcţie a primarului Sorin Apostu, informează Mediafax. Stamatian a precizat că un primar interimar va fi ales de Consiliul Local, iar acesta va conduce până la alegerile la termen programate în luna iunie.
   
Stamatian a declarat, miercuri, că, potrivit prevederilor legale, nu se pot organiza alegeri parţiale cu şase luni înaintea alegerilor la termen.
   
"La nivelul municipiului Cluj-Napoca nu vor fi organizate alegeri locale parţiale pentru Primărie în urma demisiei din funcţia de primar a lui Sorin Apostu. Prevederile legale nu permit organizarea unor astfel de alegeri cu şase luni înaintea celor prevăzute la termen. În aceste condiţii, după ce voi emite ordinul de constatare a încetării mandatului de primar al municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Local se va întruni şi va alege un primar interimar dintre cei doi viceprimari până la alegerile locale din luna iunie", a spus Florin Stamatian.
   
Potrivit acestuia, Radu Moisin a fost ales primar interimar după suspendarea din funcţie a lui Apostu, însă acum, după demisia fostului edil, trebuie ales un alt interimar.
   
Sorin Apostu, arestat pentru fapte de corupţie, a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, unul dintre avocaţii săi spunând că decizia acestuia a fost luată de mult timp şi înregistrată miercuri.
   


×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close