Antena 3 CNN Politică Pregătiri de guvernare "a la Emil": De la specialiştii lui Constantinescu, la experții lui Boc

Pregătiri de guvernare "a la Emil": De la specialiştii lui Constantinescu, la experții lui Boc

Pregătiri de guvernare "a la Emil": De la specialiştii lui Constantinescu, la experții lui Boc
15 Dec 2008   •   17:12

Noul nume propus de Cotroceni pentru calitatea de premier, liderul PD-L, Emil Boc a anunțat luni ca va crea un grup consultativ pe probleme economice şi sociale alcătuit din exeprți pentru a soluţiona situaţiile create de criza economică. În 1996, candidatul de atunci la președinție, Emil Constantinescu promitea în campania electorală ca va oferi României 10.000 de specialiști și experți. Consecințele de atunci se cunosc.
Boc a precizat că grupul său de sfetnici va fi alcătuit din ?experţi de la Banca Națională și de la alate instituții de profil, printre ei urmâdn a se număra și Theodor Stolojan.
Liderul PD-L a afirmat că va face acest demers "pentru a veni pe masa guvernului cu cea mai bună expertiză şi a ne putea prezenta în faţa Parlamentului cu cele mai bune soluţii pe care româniii le aşteaptă în acest moment să fie rezolvate".
Cooptarea lui Stolojan în grupul experților s-ar înscrie în acest efort de gestionarea a crizei economice. ?Domnul Stolojan este una dintre cele mai valoroase resurse şi oameni care pot oferi o expertiză în domeniul financiar şi, cu siguranţă, va rămâne, dacă domnia sa va dori, şi sper că va face acest lucru, alături de echipa noastră, pe componenta financiar-economică?, a declarat liderul PDL.
Cu 12 ani în urmă, candidatul la președinție din partea defunctei Convenții Democratice, Emil Constantinescu se lăuda în campania sa electorală că va aduce zestre la bunăstarea electoratului experiența benefică a 10.000 de specialiști. Din păcate instabilitatea politică care a urmat, numeroasele scandaluri de corupție și certurile din rândurile membrilor CDR au făcut ca această cifră se devină laitmotivul unei perioade de guvernare ratate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc experti specialisti
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close