Antena 3 CNN Politică Premierul Dacian Cioloș face lămuriri despre legea dării în plată

Premierul Dacian Cioloș face lămuriri despre legea dării în plată

Premierul Dacian Cioloș face lămuriri despre legea dării în plată
Sursa foto: Foto: Facebook / Dacian Ciolos
20 Mar 2016   •   22:31

Premierul Dacian Cioloş afirmă că deputatul PNL Daniel Zamfir are 'o abordare populistă' în scrisoarea deschisă privind legea dării în plată şi subliniază că, pentru a fi 'cu adevărat aplicabilă (şi nu atacabilă în justiţie) şi să fie în interesul clienţilor', actul normativ 'are nevoie de adaptări'.

'Domnul deputat are din păcate o abordare populistă prin această poziţie. Am spus de la început că susţin legea dării în plată şi am spus-o şi direct băncilor. Însă această lege trebuie să ţină cont de adevăratele cazuri sociale, de familiile care şi-au cumpărat pe credit o locuinţă, şi nu de speculatorii imobiliari. Asta este poziţia Guvernului. Nu ştiu cine este cel care face intoxicare. Guvernul vrea o lege funcţională şi nu populistă. Băncile au clar o lecţie de învăţat în relaţia lor cu clienţii. Dar pentru ca legea dării în plată să fie cu adevărat aplicabilă (şi nu atacabilă în justiţie), şi să fie în interesul clienţilor, ea are nevoie de adaptări', a scris Cioloş, duminică seara, într-un comentariu la o postare pe pagina sa de Facebook.

Reacţia sa vine după ce deputatul PNL Daniel Zamfir i-a solicitat, într-o scrisoare deschisă, să oprească 'minciuna, intoxicarea şi abuzul' împotriva legii dării în plată, susţinând că premierul, în loc să servească interesele cetăţenilor români, "serveşte interesele unor bancheri străini".

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close