Antena 3 CNN Politică Premierul Ciucă anunţă un nou centru chirurgical la Institutul Inimii din Târgu Mureș

Premierul Ciucă anunţă un nou centru chirurgical la Institutul Inimii din Târgu Mureș

Un nou centru de chirurgie cardiovasculară se va înfiinţa la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, a anunţat, joi, premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă anunţă un nou centru chirurgical la Institutul Inimii din Târgu Mureș
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2023   •   12:55

Investiția de la Târgu Mureș, de peste 523 de milioane de lei, se va face cu finanțare europeană, prin PNRR.

"Zeci de mii de copii și oameni de toate vârstele au primit o nouă șansă la viață de la echipa medicală a Institutului Inimii din Târgu Mureș. 

Anual, această echipă a excelenței realizează 1000 de intervenții chirurgicale cardiovasculare, dintre care peste 250 la copii, 4000 de proceduri de cardiologie intervențională, peste 6000 de pacienți adulți și copii tratați și externați. 

Progresul activității medicale din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș este impresionant. 

Am vizitat astăzi această unitate medicală de elită pentru a transmite mesajul ferm de susținere guvernamentală al extinderii Institutului Inimii.  

Am aprobat recent în guvern construirea unui nou Centru Chirurgical Cardiovascular al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant, împreună cu alte 26 de obiective importante din domeniul sănătății. 

Investiția de la Târgu Mureș, de peste 523 de milioane de lei, o vom asigura din finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Îmbunătățim astfel condițiile și creștem cu peste 50% capacitatea Institutului Inimii de a realiza intervenții medicale pentru sănătatea oamenilor.

Felicit echipa medicală și managerială a Institutului, îi doresc succes mai departe în misiunea salvării vieții oamenilor! Apreciez efortul autorităților locale și le încurajez să susțină în continuare această unitate medicală de elită!", este mesajul transmis, joi, de premierul Nicolae Ciucă, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Zeci de mii de copii și oameni de toate vârstele au primit o nouă șansă la viață de la...

Publicată de Guvernul României pe Joi, 2 martie 2023

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close