Antena 3 CNN Politică Premierul Marcel Ciolacu este de acord ca pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate

Premierul Marcel Ciolacu este de acord ca pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate

Premierul Marcel Ciolacu este de acord ca pensiile mai mici de 3000 de lei să nu mai fie impozitate şi a cerut ca, până săptămâna viitoare, să fie gata legea care bate în cuie acest lucru. 

de Cătălina Mănoiu    |    31 Ian 2024   •   12:40

Propunerea a fost avansată de PNL, iar social-democrații i-au cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, să calculeze impactul bugetar și să spună dacă își asuma măsura.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul a cerut în şedinţa Executivului ca Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor să pregăteacă legea prin care cei care au pensii sub 3000 de lei să fie scutiţi de impozitul pe venit, de 10%.

În prezent, scutirea pe impozit de venit se aplică doar pentru pensiile care sunt mai mici de 2.000 de lei.

Liberalii au propus această măsură și la vremea când ea a fost propusă, premierul a cerut ca ministrul Muncii să vină cu un impact bugetar și să își asume măsura dacă este fezabilă. 

Ministerul Finanțelor a transmis practic că impactul bugetar ar fi de două miliarde de lei și s-a considerat în Guvern că ar fi un impact sustenabil, a cerut premierul ca săptămâna viitoare să fie gata proiectul de lege, să fie pus în dezbatere și după dezbateri ne așteptăm ca el să fie adoptat.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close