Antena 3 CNN Politică Premierul Marcel Ciolacu, declarație de ultimă oră în scandalul legat de Roșia Montană

Premierul Marcel Ciolacu, declarație de ultimă oră în scandalul legat de Roșia Montană

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză USR în scandalul în urma căruia România ar urma să plătească despăgubiri uriașe pentru faptul că o corporație străină nu a mai exploatat, până la urmă, aurul de la Roșia Montană.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   14:56

"Roșia Montană (a fost folosită) ca să se inventeze o entitate politică (...) iar acum ne vine factura: după unii, două miliarde de dolari, după alții, cinci miliarde de dolari.

Asta e factura pe care o să o plătim toți românii.

La un moment dat, cineva a vrut să folosească Roșia Montană, 'Uniți Salvăm Roșia Montană', ca să creeze (Uniunea) Salvăm România. Acesta este adevărul", a spus Marcel Ciolacu", care a participat, sâmbătă, la un eveniment politic în județul Harghita.

Ciolacu a primit o replică la Antena 3 CNN din partea deputatului USR Nicu Fălcoi.

Deputat USR: "Procesul începuse de trei ani când s-a înființat USR"

Să nu uităm că procesul Roșia Montană a început cu mult înainte de a se în înființa USR-ul și cred că Marcel Ciolacu ar trebui să caute mai degrabă în ograda proprie cine este vinovat. Are un consilier onorific acolo, pe dl. Ponta, care a făcut tot ce i-a stat în putință să se ajungă în situația în care s-a ajuns acum.

A încercat să modifice legislația, dând toate asigurările celor care doreau să exploateze aurul acolo, astfel încât aceștia să ajungă, după aceea, să aibă argumente cu care să meargă în instanță.

Deci, acolo ar trebui să caute vinovatul, nu la USR, care s-a înființat mult mai târziu, în 2016. Procesul începuse, cred, din 2013", a spus deputatul USR la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close