Antena 3 CNN Politică Premierul Nicolae Ciucă explică votul PNL pentru Ligia Deca la Ministerul Educației

Premierul Nicolae Ciucă explică votul PNL pentru Ligia Deca la Ministerul Educației

Premierul Nicolae Ciucă a explicat astăzi votul conducerii PNL pentru Ligia Deca la Ministerul Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu.

de Mia Lungu    |    03 Oct 2022   •   14:59

Ciucă i-a mulțumit lui Sorin Cîmpeanu pentru efort și pentru că "s-a sacrificat" pentru ca un proiect să poată să meargă mai departe, apoi a vorbit public despre votul pentru Ligia Deca la Ministerul Educației, "fiind o persoană care a lucrat și a participat, în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educației, în timpul procesului elaborare și după aceea în timpul dezbaterilor publice".

"Este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finele lunii octombrie acesta să fie aprobat și înaintat Parlamentului pentru dezbatere", a spus Ciucă.

Întrebat de ce nu a fost votat cineva din PNL, premierul a răspuns că era nevoie de un om "care știe conținutul pachetului de legi și este în măsură să preia din mers dinamica calendarului astfel încât pachetul de legi să intre la timp în Parlament".

În ce-l privește pe Cîmpeanu și acuzațiile de plagiat care i se aduc, Ciucă a spus că trebuie făcută diferența între "o acuză și eticheta de vinovat". Premierul și-a reiterat, însă, aprecierea pentru acesta.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close