Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Un mare mulţumesc Franţei pentru prezenţa militară în România"

Nicolae Ciucă: "Un mare mulţumesc Franţei pentru prezenţa militară în România"

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de mulţumire Franţei pentru prezenţa militară în România.

Nicolae Ciucă: "Un mare mulţumesc Franţei pentru prezenţa militară în România"
Sursa foto: Twitter/GuvernulRomâniei
de Silvia Preda    |    14 Iun 2022   •   22:16

"Am avut plăcerea de a-l primi pe preşedintele francez Emmanuel Macron în România. Bun venit, domnule preşedinte! Încă o dată, un mare mulţumesc Franţei pentru prezenţa militară în România, în cadrul forţei de reacţie rapidă a NATO", a transmis Nicolae Ciucă într-un mesaj pe pagina de Twitter a Guvernului.

Preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, a fost întâmpinat marţi seară, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, de premierul României, Nicolae Ciucă.

Emmanuel Macron a aterizat pe aeroportul Mihail Kogalniceanu | Ce urmează

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron, la baza militară de la Kogălniceanu, a informat Administraţia Prezidenţială. 

Administraţia Prezidenţială anunța că vizita preşedintelui Franţei are loc pe fondul unui dialog politic bilateral intens şi în cadrul amplu oferit de Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări, precum şi de cooperarea strânsă în plan european şi internaţional. La acestea se adaugă şi decizia recentă a Franţei de a fi naţiune-cadru pentru Grupul de luptă aliat din România şi de a participa cu trupe la acesta.

Cei doi preşedinţi vor discuta despre modalităţile de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez, reînnoit în 2018 prin semnarea, la Paris, de către Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a Declaraţiei politice aferente, ale cărei direcţii de dezvoltare au fost detaliate în cadrul Foii de Parcurs semnate în 2020.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close