Antena 3 Politică Premierul a cerut M.A.I. demararea unei campanii de informare privind semnificaţia codurilor meteo

Premierul a cerut M.A.I. demararea unei campanii de informare privind semnificaţia codurilor meteo

de G.S.    |    12 Feb 2012   •   11:51
Premierul a cerut M.A.I. demararea unei campanii de informare privind semnificaţia codurilor meteo
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut ministrului Administraţiei şi Internelor să se asigure că autorităţile locale vor începe la nivelul populaţiei o campanie de informare privind semnificaţia codurilor de alertă meteorologică, conform Mediafax.

Astfel, locuitorii din zonele afectate vor şti cum trebuie să acţioneze şi la ce să se aştepte.

"Premierul a dispus ca autorităţile locale să înceapă o campanie de informare la nivelul populaţiei, astfel înât să se înteleagă ce înseamnă codurile de alertă meteorologică. Premierul consideră că este foarte important ca oamenii să ştie şi să înţeleagă semnificaţia acestora, pentru a nu ajunge în situaţii dificile. De exemplu, dacă o persoană cunoaşte ce înseamnă codul portocaliu de ninsori abundente şi viscol, cu siguranţă nu va pleca la drum cu trenul şi îşi va cumpara mai multă apă şi mâncare, gândindu-se că poate vrea să evite să iasă din casă în perioada cu avertizare meteo. Înţelegerea acestor lucruri ar elimina panica şi i-ar face pe oameni să conştientizeze mai bine implicaţiile acţiunilor lor", au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Ministerul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, susţine, duminică, la ora 14.00, la sediul MAI, o videoconferinţă cu prefecţii din 31 de judeţe, pe tema ninsorilor abundente anunţate în următoarele zile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close