Antena 3 CNN Politică Premierul desemnat se întâlneşte cu partidele politice, la sediile acestora

Premierul desemnat se întâlneşte cu partidele politice, la sediile acestora

Premierul desemnat se întâlneşte cu partidele politice, la sediile acestora
Sursa foto: lucian croitoru
19 Oct 2009   •   08:20

Săptămâna politică începe cu negocieri între premierul desemnat şi partide. Lucian Croitoru se întâlneşte luni cu democrat-liberalii pentru formarea noului Guvern, la sediul formaţiunii. Marţi, la ora 14.00, premierul desemnat se va întâlni şi cu reprezentanţii noii majorităţi parlamentare. Nu sunt aşteptări mari de la această întrevedere, întrucât noua coaliţie îl susţine în continuare pe Iohannis pentru Palatul Victoria.

?Îi vom comunica ceea ce ştie deja, dar pentru că suntem oameni de lume şi oameni civilizaţi şi oameni care respectăm regulile instituţionale, vom face această formalitate. Răspunsul este previzibil, dar nu dorim să dăm senzaţia că suntem aroganţi sau indiferenţi faţă de o procedură, până la urmă minimală, conformă cu Constituţia? a declarat liderul PSD, Mircea Geoană.

Mai mult, social-democraţii i-au sugerat lui Lucian Coritoru să-şi depună mandatul de premier desemnat, deoarece nu are nicio şansă să găsească sprijinul necesar în Parlament. Liberalii rămân şi ei de neclintit.

Reprezentanţii minorităţilor naţionale susţin că Lucian Coritoru nu ar trebui să se simtă jignit de propunerea unei întâlnirii comune cu toate partidele care formează noua majoritate parlamentară.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru anunţa sâmbătă seara, că a stabilit o serie de consultări cu partidele parlamentare. Croitoru a afirmat atunci că întâlnirile vor avea loc separat, la sediile partidelor respective.

Antena 3

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close