Antena 3 CNN Politică Premierul, despre o participare militară în Mali: Vom discuta în şedinţa CSAT şi vom lua decizii concrete

Premierul, despre o participare militară în Mali: Vom discuta în şedinţa CSAT şi vom lua decizii concrete

Premierul, despre o participare militară în Mali: Vom discuta în şedinţa CSAT şi vom lua decizii concrete
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Ian 2013   •   18:04

Solicitat să comenteze recomandarea făcută de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, referitoare la prezenţa României cu instructori militari în Mali şi întrebat când anume se poate întâmpla acest lucru, Ponta a precizat: "Şi eu am discutat cu preşedintele pe această temă şi vom discuta în cadrul şedinţei CSAT care are loc în câteva zile şi vom lua decizii şi concrete".
   
Premierul Victor Ponta a precizat că decizia de principiu este o decizie a tuturor responsabililor politici din România, referindu-se la preşedinte şi la Guvern.
   
"Vom prezenta dacă şi când va fi nevoie şi o informare către Parlament şi anume aceea de a fi solidari cu partenerii noştri europeni, în cazul din Mali. Cu partenerii noştri europeni, acolo nu este un conflict al Fraţei cu cineva, ci este o operaţiune asumată de Franţa şi de UE, de combatere a unor pericole iminente de extremism şi terorism, însă decizii concrete vom lua în cadrul CSAT", a spus Ponta.
   
El a subliniat faptul că ministrul de Externe Titus Corlăţean are acordul de principiu al tuturor factorilor implicaţi să manifeste public solidaritatea României cu partenerii europeni pe această temă.
   
"Vroiam să fie foarte clar că domnul Corăţean nu a vorbit aşa de unul singur, ca ministru, ci are sprijinul şi acordul de principiu al tuturor factorilor implicaţi să manifeste public solidaritatea noastră cu partenerii europeni", a conchis Ponta.

×
Parteneri
Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Guvernul anunță noi ajutoare
x close