Antena 3 CNN Politică Cîţu: "Coaliţia a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică"

Cîţu: "Coaliţia a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică"

Premierul Florin Cîțu a spus, sâmbătă, că decizia agenției de rating Standard & Poor's de a îmbunătăţi perspectiva economică de la "negativ" la "stabil" pentru România este cea mai bună veste din ultimii ani şi arată că ne-am câştigat încrederea instituţiilor oficiale.

Cîţu: "Coaliţia a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    17 Apr 2021   •   11:15

Agenția Standard & Poor's a îmbunătățit ratingul României pentru prima dată în ultimii opt ani. 

"Informaţia de la Standard&Poor`s e cea mai bună veste din ultimii ani, îmbunătăţeşte ratingul României, a modificat perspectiva, am câştigat încrederea instituţiilor oficiale.

Antreprenorii au dus greul, fără încrederea lor nu reuşeam şi le mulţumesc. Realizarea este şi mai importantă în contextul crizei economice. 

Am stabilizat economia

Coaliţia de guvernare cu un premier liberal a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică. Am câştigat încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini.

Am reuşit să reducem deficitul bugetar, deşi nu am introdus nicio taxă nouă şi nu am mărit vreo taxă existentă.

Anul trecut am vorbit despre încredere, am cerut să aveţi încredere în mine. În trimestrul patru din 2020, România a avut cea mai mare creştere economică din UE", a spus premierul Florin Cîţu, sâmbătă, într-o declaraţie de presă de la Palatul Victoria.

Cu această ocazie, el a făcut un apel la miniştri să accelereze reformele, având garanţia că ce au făcut până acum este bine.

Cîţu, apel la miniştri: Aveţi obligaţia de a accelera reformele!

"Am promis că voi lua decizii să mergem de la rating negativ la stabil. Este garanţia că ce am făcut am făcut bine şi că programul nostru de guvernare asigură stabilitate. 

Am promis reformă, agenţia de rating confirmă că am luat cele mai bune decizii. 

Mă adresez membrilor Cabinetului Cîţu! Aveţi obligaţia de a accelera reformele", a precizat şeful Guvernului.

PSD, principalul duşman

Liberalul, fost ministru de Finanţe, mai spune că PSD rămâne principalul duşman, atât politic, cât şi al stabilităţii economice.

"Am pornit reforma pensiilor şi salariilor din sistemul bugetar. PSD rămâne duşmanul, nu numai politic, ci şi al stabilităţii economice.

Suntem în plină luptă cu pandemia, soluţia e vaccinarea, avem acum dozele necesare, vă încurajez pe toţi să vă vaccinaţi, ca să revenim la normalitate", a spus Cîţu.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close