Antena 3 CNN Politică Premierul Marcel Ciolacu anunţă un buget de 1,1 miliarde de euro pentru românii care vor panouri fotovoltaice şi eficientizare energetică

Premierul Marcel Ciolacu anunţă un buget de 1,1 miliarde de euro pentru românii care vor panouri fotovoltaice şi eficientizare energetică

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, astăzi, printr-o postare pe Facebook, un buget de 1,1 miliarde de euro pentru românii care vor să îşi instaleze panouri fotovoltaice sau să îşi eficientizeze energetic casele.

Premierul Marcel Ciolacu anunţă un buget de 1,1 miliarde de euro pentru românii care vor panouri fotovoltaice şi eficientizare energetică
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    10 Aug 2023   •   13:05

"1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor! Noul plan ”REPowerEu”, în valoare totală de 1.4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârșitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor!

Concret, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziții de panouri solare și baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat.

În paralel, alții 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuințelor în vederea reducerii consumului de energie și implicit a facturilor cu până la 30%. Iar o pondere semnificativă dintre acești bani va fi alocată țintit către populația vulnerabilă și cei din mediul rural.

Asta înseamnă să faci un plan în care să ții cont de necesitățile oamenilor și nu de interese personale sau de grup așa cum s-a întâmplat în trecut atunci când acest plan a fost respins de Comisie! Și am încredere că ministrul Fondurilor Europene va obține la Bruxelles ceea ce trebuie pentru români și pentru România!", a scris Marcel Ciolacu în postarea de pe Facebook.

1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor! Noul plan...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 10 august 2023

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close