Antena 3 CNN Politică Premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI: "Au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă"

Premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI: "Au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă"

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, astăzi, într-o postare pe Facebook, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că experţii "au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă".

Premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI: "Au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă"
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Alin Tarnovschi    |    04 Oct 2023   •   13:39

"Mă bucur că experții Fondului Monetar Internațional au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă și că au încurajat continuarea investițiilor în sănătate, educație și infrastructură.

Reprezentanții FMI, aflați în România pentru evaluarea standard, realizată în toate țările membre conform art IV din statutul FMI, au confirmat că, după dezmățul bugetar din perioada pandemiei, efortul nostru de însănătoșire a finanțelor publice trebuie să meargă în cele 3 direcții avute în vedere de guvern – stoparea risipei în sectorul public, un sistem fiscal echitabil, prin eliminarea excepțiilor și privilegiilor și reducerea fraudei și a evaziunii fiscale.

Totodată, experții Fondului au apreciat că reforma și digitalizarea ANAF sunt esențiale și vor fi sprijinite de expertiza celor mai puternice organisme financiare internaționale.

Angajamentul nostru ferm este să luptăm în continuare cu prețurile, să continuăm stimulii pentru crearea de locuri de muncă bine plătite și pentru un parteneriat real între mediul de afaceri și Guvern. De creștere economică, inflație redusă, un curs de schimb stabil și finanțe publice sănătoase cu toții avem nevoie – și populație, și companii și Guvern!", a scris Marcel Ciolacu în postarea de pe Facebook.

Mă bucur că experții Fondului Monetar Internațional au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 4 octombrie 2023

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu FMI
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close