Antena 3 CNN Politică Premierul Marcel Ciolacu, despre românii din Fâşia Gaza: "Este un efort comun" | Ministrul de Externe, convorbire cu premierul statului Qatar

Premierul Marcel Ciolacu, despre românii din Fâşia Gaza: "Este un efort comun" | Ministrul de Externe, convorbire cu premierul statului Qatar

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că în Fâşia Gaza există aproximativ 260 de români, cu dublă cetăţenie, iar scoaterea acestora din zonă face parte dintr-un "efort comun al mai multor ţări".

Premierul Marcel Ciolacu, despre românii din Fâşia Gaza: "Este un efort comun" | Ministrul de Externe, convorbire cu premierul statului Qatar
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    28 Oct 2023   •   15:44

"Nu e uşor de gestionat toată situaţia, important este să nu escaladeze", a afirmat premierul, explicând că toate statele care au cetățeni în zonă contribuie la aceste eforturi.

"Azi-noapte, în jur de ora 02.00, eram în comunicare cu doamna ministru de Externe. Este un efort comun al mai multor ţări", a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, "se negociază" în continuare, alături de SUA, Franţa, Germania şi toate ţările care au cetăţeni cu dublă cetăţenie. Potrivit premierului, până acum erau 260 de cetăţeni cu dublă cetăţenie – şi română – care voiau să plece din Fâşia Gaza, dar sunt şi palestinieni care vor să părăsească zona.

"Nu e uşor de gestionat toată situaţia, important este să nu escaladeze", a mai declarat premierul.

Tot astăzi, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut o convorbire telefonică cu premierul şi ministrul de externe al statului Qatar, pe marginea subiectului cetăţenilor din Gaza.

"Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut sâmbătă, 28 octombrie 2023, o convorbire telefonică cu Prim ministrul și ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, subliniind necesitatea unor eforturi conjugate pentru asigurarea furnizării de sprijin umanitar pentru populația din Fâșia Gaza, eliberarea imediată și necondiționată a tuturor ostaticilor din enclavă, precum și asupra necesității prevenirii riscului de contagiune regională.

În acest context, ministrul român a transmis aprecieri față de eforturile diplomatice ale Statului Qatar pentru ameliorarea situației umanitare, menționând, de asemenea, sprijinul umanitar pe care România a decis să-l transmită", se arată într-un comunicat al MAE.

Declarații de presă

Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu la Târgul INDAGRA

Publicată de Marcel Ciolacu pe Sâmbătă, 28 octombrie 2023

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close