Antena 3 CNN Politică Premierul Mihai Tudose, despre încasările la bugetul de stat

Premierul Mihai Tudose, despre încasările la bugetul de stat

Premierul Mihai Tudose, despre încasările la bugetul de stat
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Iul 2017   •   22:50

Întrebat despre deficitul structural și îngrijorarea că este în pericol ca legea salarizării să nu fie aplicată, premierul Mihai Tudose a dat asigurări că nu se va întâmpla acest lucru în interviul acordat în exclusivitate la Antena 3, pentru Sinteza Zilei.

„Primul semestru este mai prost decât ultimul. Începe cu iarna când nu se mișcă nimic. 2,2 după primul semestru, cel mai prost, este o dovadă a gândirii pozitive pe care o avem și a angajamentului de a nu sări de 3%. Eu spun chiar că va fi sub 3%. Că sunt pe piața românească tot felul de voci, dar cu ghilimele. Eurostat a spus că este 3,2. Și? Acum încep să se mișe proiectele, au venit banii europeni, vin banii din agricultură. Faptul că tot apare câte o voce, în special de la opoziție, că nu vor mai fi bani, este vorba de iresponsabilitate”.

Tudose consideră că măsurile de disciplină economico-financiară vor duce la echilibrarea bugetului.

"Nişte măsuri clare de disciplină economico-financiară vor duce în mod cert la echilibrarea bugetului şi la ţinut deficitul la 3%. Asta înseamnă o muncă mai intensă, mai asiduă a celor de la ANAF, pe disciplină financiară şi în fapt a fost vorba şi de o punere în practică a marilor probleme de investiţii", a afirmat premierul.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close