Antena 3 CNN Politică Premierul Mihai Tudose, despre protestele din stradă: „N-am nicio nelinişte. Este un mod democratic”

Premierul Mihai Tudose, despre protestele din stradă: „N-am nicio nelinişte. Este un mod democratic”

Premierul Mihai Tudose, despre protestele din stradă: „N-am nicio nelinişte. Este un mod democratic”
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Sep 2017   •   00:03

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marţi, că nu are "nicio nelinişte" faţă de protestele din stradă, precizând că acestea sunt "un mod democratic" de manifestare, atunci când sunt civilizate.

"N-am nicio nelinişte. Este un mod democratic de a te manifesta. Atâta timp cât protestul este civilizat (...) este în regulă. (...) Nu înţeleg de ce doi oameni stau tot timpul şi folosesc un megafon, dar asta este altceva. Au ocupat zona, (...) e în regulă", a declarat Tudose, la TVR 1.

Întrebat dacă a discutat cu protestatarii pentru a afla care sunt nemulţumirile acestuia, şeful Executivului a răspuns: "N-am încercat (...) E pe principiul orice pretext e suficient de bun".

În acest context, premierul a dat din nou asigurări că va ţine cont de punctele de vedere exprimate referitor la modificarea legilor Justiţiei.

"Domnul Tudorel Toader a avut o rundă lungă, foarte lungă de consultări cu toţi actorii implicaţi în acest proces. Apoi domnul Tudorel Toader a sintetizat discuţiile. Apoi domnul Tudorel Toader a fost la Bruxelles. După acest lucru, a ieşit public şi a comunicat sinteza. După ce a ieşit public, a ieşit scandal, fiindcă bineînţeles că unii s-au grăbit să comenteze, ca şi cum erau făcute deja. Apoi le-a trimis la CSM, loc unde se află şi acum. Când o veni şi de acolo avizul, părerea, opinia, de-abia apoi le va înainta către Guvern şi vor fi în dezbatere publică (...) Vom ţine cont de toţi cei care au ceva de spus şi au calitate procesuală - (...) că tot vorbim de legile Justiţiei - în decizia Guvernului, dar decizia Guvernului este o parte foarte mică în acest proces, fiindcă, în fapt, Guvernul ia act şi le trimite la Parlament", a mai afirmat Tudose.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close