Antena 3 CNN Politică Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu reprezentanţii organizaţiilor civice. #Rezist: Cerem demiterea ministrului Justiției

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu reprezentanţii organizaţiilor civice. #Rezist: Cerem demiterea ministrului Justiției

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu reprezentanţii organizaţiilor civice. #Rezist: Cerem demiterea ministrului Justiției
27 Dec 2017   •   13:20

Update: Întâlnirea dintre reprezentanţii ONG-urilor şi premierul Mihai Tudose s-a încheiat. Reprezentanţii protestatarilor vor ca premierul să dea ordonanţă de Urgenţă împotriva legilor justiţiei votate în Parlament.

„Am avut trei solicitări. Vrem să se solicite un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia. Să se proroge legile justiţiei prin OUG până când Comisia de la Veneţia se va pronunţa pe aceste legi. Solicităm demiterea lui Tudorel Toader care nu mai e un partener credibil pentru societatea civilă sau pentru partenerii externi. Am primit un singur răspuns pe sesizarea comisiei de la Veneţia. Premieurl a spus că se va va înteresa asupra discuţiilor pe care ministrul Justiţiei le-a avut cu Comisia de la Veneţia”, a declarat reprezentantul unei organizații civice, după întâlnirea cu Mihai Tudose.

----------------------------

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii a 43 de organizaţii civice, unele aflate la originea protestelor privind legislaţia penală, care i-au solicitat o discuţie pe tema legilor justiţiei şi a modificărilor codurilor penale.

Premierul a acceptat solicitarea făcută de zeci de organizaţii civice şi i-a primit pe protestatari la Palatul Victoria. Într-un comentariu pe Facebook, premierul a mai adaugat că este convins că poate comunica eficient în beneficiul românilor.

Mai mulţi manifestanţi au venit la Guvern, în jurul orei 11.00, şi se află la una dintre intrările în Palatul Victoria pentru a susţine delegaţia formată din reprezentanţii asociaţiilor care au intrat la discuţii cu premierul Tudose.

„De comun acord cu Cabinetul Prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegaţi din partea organizaţiilor civice, astfel încât să poată avea un dialog coerent şi clar. În desemnarea celor 7 delegaţi, organizaţiile civice au luat în considerare criteriul unei reprezentativităţi cât mai mari a grupurilor semnatare”, se precizează pe pagina de Facebook “Corupţia Ucide”.

La întâlnire  participă Alexandru Socol – Corupţia Ucide; Ciprian Ciocan – Vă Vedem din Sibiu, Laurenţiu Ştefănescu – Iniţiativa Timişoara, Marius Deaconu – Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Poliţeanu – Iniţiativa România, Mihai Tudorică - #REZISTENŢA, Radu Dumitriu – delegat al organizaţiilor din Diaspora.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close