Antena 3 CNN Politică Premierul Nicolae Ciucă îi cere ministrului Agriculturii măsuri urgente pentru fermierii români

Premierul Nicolae Ciucă îi cere ministrului Agriculturii măsuri urgente pentru fermierii români

Premierul Nicola Ciucă i-a cerut, vineri, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria, ministrului Agriculturii, Petre Daea, măsuri urgente pentru a sprijini fermierii români.

Premierul Nicolae Ciucă îi cere ministrului Agriculturii măsuri urgente pentru fermierii români
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    07 Apr 2023   •   18:57

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat soluții urgente la problemele cu care se confruntă fermierii și procesatorii, semnalate inclusiv în discuțiile purtate joi de șeful Executivului cu reprezentanții sectorului de profil.

"Am solicitat ministrului Agriculturii Petre Daea măsuri urgente pentru sprijinirea fermierilor și a procesatorilor români. Cu reprezentanții acestei ramuri economice am discutat ieri, la Palatul Victoria, când mi-au prezentat problemele pe care le au.

Problema valorificării juste a producției lor poate fi rezolvată prin configurarea unei relații corecte a producătorilor și procesatorilor, pe de o parte, cu lanțurile de retail din țară. De asemenea, sunt necesare instrumente eficiente care să faciliteze exporturile de produse agricole și alimentare românești, în scopul echilibrării balanței comerciale din acest domeniu.

Susținem ideea unui program care să includă investiții publice în unități de depozitare și procesare destinate micilor producători, acordarea de facilități pentru procesatori și finanțarea mecanismelor și a schemelor de susținere, astfel încât banii europeni și din bugetul național să ajungă la timp la fermierii români", a scris premierul Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook. 

Fermierii români au organizat proteste în mai multe zone ale țării, ducând utilajele în fața unor instituții, dar și la punctele de trecere a frontierei. Agricultorii sunt revoltați de faptul că autoritățile nu-i protejează în crizei provocate de războiul din Ucraina.

Proteste au fost în București și în județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea și Vrancea.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close