Antena 3 CNN Politică Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu un oficial american. Programul Visa Waiver, dar şi cooperarea dintre România şi SUA, principalele teme de discuţie

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu un oficial american. Programul Visa Waiver, dar şi cooperarea dintre România şi SUA, principalele teme de discuţie

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan.

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu un oficial american. Programul Visa Waiver, dar şi cooperarea dintre România şi SUA, principalele teme de discuţie
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Mar 2023   •   08:33

Cei doi oficiali au vorbit despre cooperarea economică, războiul din Ucraina și programul Visa Waiver.

Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe oficialul american. Acesta se află la București pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România-SUA.

Cei doi au vorbit despre cooperarea politică, economică și militară dintre România și Statele Unite ale Americii.

"În ceea ce privește cooperarea sectorială, un loc central în cadrul discuțiilor l-a ocupat colaborarea dintre cele două părți în domeniile energetic, IT&C și agricultură, șeful Executivului exprimând interesul pentru atragerea unui număr cât mai mare de companii americane în vederea dezvoltării de proiecte în România", a anunțat biroul de presă al Palatului Victoria.

Cel de-al doilea subiect major abordat în cadrul întrevederii a fost situația de securitate regională, ca urmare a războiului din Ucraina.

De asemenea, oficialul american a propus acordarea de sprijin tehnic pentru includerea României în programul Visa Waiver.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă PNL
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close