Antena 3 CNN Politică Premierul Nicolae Ciucă: "O aeronavă Tarom va prelua cetăţenii români blocaţi în Africa de Sud"

Premierul Nicolae Ciucă: "O aeronavă Tarom va prelua cetăţenii români blocaţi în Africa de Sud"

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că o aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocați în Africa de Sud. În avion vor fi transportați și alți cetățeni europeni care vor să revină în țările lor.

Premierul Nicolae Ciucă: "O aeronavă Tarom va prelua cetăţenii români blocaţi în Africa de Sud"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Alin Tarnovschi    |    28 Noi 2021   •   12:57

Anunțul a fost făcut în deschiderea ședinței de Guvern de astăzi.

"Am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria și va prelua cetățenii români. Deoarece mai rămân 55 locuri libere, oferim această capabilitate și acelor state europene care nu au reușit să-și extragă cetățenii din Africa de Sud", a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Avionul va pleca luni spre Africa de Sud pe traseul București-Mombasa-Pretoria, a anunțat astăzi Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Românii care se află în Africa de Sud au fost testați și nu a fost descoperită nici o persoană infectată, a precizat Arafat.

36 de cetățeni români, printre care se află și sportivii din echipa campioană de rugby, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria. Ei sunt blocați în Africa de Sud deoarece cursele aeriene au fost suspendate din cauza restricțiilor impuse după apariția noii variante a virusului.

Premierul Nicolae Ciucă a mai anunțat că în cadrul ședinței de guvern de duminică vor fi discutate noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS CoV-2. De asemenea, va fi completată lista țărilor din zona roșie prin introducerea statului african Malawi.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Tarom Raed Arafat
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close