Antena 3 CNN Politică Premierul Orban, întâlnire cu reprezentanții partidelor la Palatul Victoria pe tema convocării alegerilor anticipate

Premierul Orban, întâlnire cu reprezentanții partidelor la Palatul Victoria pe tema convocării alegerilor anticipate

Premierul Ludovic Orban se întâlneşte, marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai partidelor parlamentare pe tema convocării alegerilor anticipate, potrivit Biroului de presă al Guvernului.

Premierul Orban, întâlnire cu reprezentanții partidelor la Palatul Victoria pe tema convocării alegerilor anticipate
11 Feb 2020   •   08:26

Orban a afirmat luni că cei din PNL vor face toate demersurile necesare pentru a ajunge la alegeri anticipate.

"Vom continua discuţiile cu formaţiunile politice parlamentare pentru a ajunge la o înţelegere de susţinere a anticipatelor. (...) Vom întreprinde toate demersurile necesare pentru a ajunge la alegeri anticipate. Vom continua discuţiile, negocierile şi poate vom reuşi să-i convingem (pe cei de la PMP - n.r.) să susţină alegerile anticipate", a spus Orban, care a adăugat că PNL nu ia în calcul un scenariu prin care să nu se ajungă la anticipate.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a spus că nu se teme de anticipate, dar le consideră doar un capriciu politic, nu un beneficiu pentru cetățeni. 

"Nu ne temem de alegerile anticipate. Le considerăm doar un capriciu politic şi credem că este esenţial ca oamenii politici să se gândească mai întâi la cetăţeni, la priorităţile României şi, dincolo de aceste lucruri, să nu existe altceva", a spus Tomac.

Preşedintele USR, Dan Barna, a spus săptămâna trecută, după consultările de la Cotroceni, că partidul pe care îl reprezintă va susține scenariul anticipatelor. 

"Orice alt scenariu, din păcate, nu va face decât să continuăm ce s-a întâmplat în ultimele trei luni, să avem o guvernare care, de fapt, nu poate să guverneze şi (...) vom susţine scenariul alegerilor anticipate foarte clar, vom vota împotriva învestirii (...) pentru a ne asigura că următorul Guvern nu va avea susţinerea în Parlament, astfel încât să facem următorul pas pentru anticipate", a declarat Barna.

Lderul UDMR, Kelemen Hunor, e de părere că alegerile parlamentare anticipate în aceeaşi zi cu alegerile locale nu ar respecta Constituţia.
Acesta a mai spus că anticipatele ar putea fi organizate cel mai devreme pe 5 iulie.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus după consultări că soluţia anticipatelor i se pare nepotrivită, și că ar avea urmări negative pe plan politic şi economic. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban palatul victoria
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close