Antena 3 CNN Politică Premieră în Parlament: Premierul Orban nu vrea să treacă guvernul

Premieră în Parlament: Premierul Orban nu vrea să treacă guvernul

Este o situaţie fără precedent în Parlamentul României, deşi este ziua crucială pentru soarta Guvernului Orban II. Într-o atmosferă extrem de tensionată, noul cabinet propus de Ludovic Orban vine în faţa plenului pentru votul de învestire, doar că liberalii şi preşedintele Klaus Iohannis nu vor să obţină votul de validare.

Premieră în Parlament: Premierul Orban nu vrea să treacă guvernul
de M.Z.    |    24 Feb 2020   •   08:27

În acest fel, liberalii speră să facă primii paşi spre alegerile anticipate, aşa cum a cerut preşedintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban vine astăzi în faţa plenului reunit cu cei 16 miniștri și cere un vot de respingere de această dată, după ce aceştia au fost audiați săptămâna trecută în comisiile de specialitate.

Luni este ziua cea mare pentru Orban, asta pentru că la ora 16 este plenul reunit, unde se va da votul pentru Guvern, cel mai probabil un vot de respingere, aşa cum vrea premierul. 

PSD, ALDE şi Pro Romania pun beţe în roate PNL. Opoziţia nu va merge la votul de învestitură al guvernului Orban II

După trei zile de dezbateri în comisii, doar patru miniștri au primit aviz pozitiv, iar potrivit surselor, Ludovic Orban și-ar fi dorit ca toți cei 16 miniștri sa aibă aviz negativ.

În comisiile de specialitate, a fost un întreg scandal.

În Comisia de administrație publică, de exemplu, țipetele au început după ce fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu a prezentat un document prin care a arătat că Ion Ştefan a blocat accesarea unor fonduri europene.

La fel de tensionată a fost atmosfera și la Comisia de muncă, acolo unde din nou Violeta Alexandru a evitat să spună dacă punctul de pensie va fi majorat cu 40% de la 1 septembrie.

La Comisia de sănătate, parlamentarii au aflat că Victor Costache a făcut 38 de operații de la preluarea mandatului. Acesta a fost întrebat cine sa ocupat însă de pacienți, cine le-a urmărit evoluția, iar Costache a susținut că nu el a făcut asta, ci echipa cu care a lucrat.

Iar atmosfera a fost tensionată și la Comisia juridică, acolo unde Cătălin Predoiu nu a dorit să spună câte avize au avut cele 25 de ordonanțe de urgenţă date de guvernul Orban.

Premiera istorică: Orban nu vrea să treacă guvernul

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close