Antena 3 Politică Premierul Ponta merge la Bratislava, pentru a participa la reuniunea grupului "Prietenii Coeziunii"

Premierul Ponta merge la Bratislava, pentru a participa la reuniunea grupului "Prietenii Coeziunii"

03 Oct 2012   •   20:31
Premierul Ponta merge la Bratislava, pentru a participa la reuniunea grupului "Prietenii Coeziunii"
Sursa foto: Foto: Agerpres

Premierul Victor Ponta se va afla joi şi vineri la Bratislava, unde va participa la o nouă reuniune a prim-miniştrilor din statele UE membre ale grupului "Prietenii coeziunii", la care se va discuta, în prezenţa preşedinîilor Comisiei Europene şi Parlamentului European, despre fondurile comunitare, informează Mediafax.

La reuniune vor mai participa premieri din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania şi Ungaria, precum şi reprezentanţi ai Ciprului, Greciei, şi Lituaniei.
   
"Întâlnirea la nivel înalt urmăreşte promovarea intereselor comune ale grupului Prietenii Coeziunii, în special în ceea ce priveşte menţinerea unei finanţări adecvate a politicii de coeziune. Reuniunea va reprezenta un moment important în cadrul etapei de finalizare a negocierilor, la nivelul Uniunii Europene, privind Cadrul Financiar Multianual 2014-2020. Relevanţa politicii de coeziune pentru noile state membre ale UE rezidă în obiectivul acesteia de a reduce diferenţele de dezvoltare ale diferitelor regiuni, de a consolida coeziunea economică şi socială, bazându-se în principal pe solidaritate financiară, respectiv redistribuirea unei părţi din bugetul comunitar către regiunile şi grupurile sociale mai puţin prospere", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, conferinţa are în vedere adoptarea unei Declaraţii comune privind susţinerea politicii de coeziune cu accent pe rolul acesteia în stimularea creşterii economice, a investiţiilor şi crearea de locuri de muncă, într-un context european dificil, marcat de austeritate bugetară şi criză.

O reuniune similară a fost organizată la Bucureşti în luna iunie, când de asemenea a fost semnată o Declaraţie comună în care s-a insistat pentru menţinerea unui "nivel corespunzător" al finanţării, în scopul creşterii economice şi creării locurilor de muncă.

România este una dintre susţinătoarele politicii de coeziune, care vizează menţinerea politicilor prin care se alocă fonduri statelor mai puţin dezvoltate, pentru a ajunge la nivelul de dezvoltare al mediei UE.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close