x close

Premierul Ponta: USL nu-l va mai suspenda pe Traian Băsescu

de M.Z.    |    31 Oct 2012   •   23:13
Premierul Ponta: USL nu-l va mai suspenda pe Traian Băsescu 418 Foto: Agerpres

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu crede că Uniunea Social Liberală va demara un nou proces de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dar este de părere că şeful statului va numi, după legislativele din 9 noiembrie, un prim-ministru din partea USL, precizând că el va rămâne candidatul pentru acest post.

"Nu, nu cred (că se va iniţia o nouă suspendare - n.r.), pentru că pe 9 decembrie trebuie neapărat - şi aici vorbesc ca lider politic - să câştigăm alegerile parlamentare cu o majoritate clară, absolută, iar în condiţiile în care USL va avea majoritatea absolută a mandatelor din Parlament eu nu cred, bazându-mă pe ceea ce am vorbit şi cu partenerii noştri internaţionali, nu cred că se va merge pe o soluţie de conflict, adică domnul Băsescu să nu recunoască votul şi să numească... nu ştiu pe Blaga sau pe Neamţu prim-ministru. Cred că, fără mare plăcere, dar va numi premierul de la USL", a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta, la un post TV, potrivit Agerpres.

În legătură cu posibilitatea ca şeful statului să numească un premier de la USL, dar altul decât Victor Ponta, actualul şef al Guvernului s-a declarat convins că "nici măcar un singur parlamentar al USL nu se va duce pe uşa din spate pe la Cotroceni" ca să-i dea preşedintele această funcţie.

Întrebat dacă ar renunţa la postul de premier doar ca USL să se menţină la guvernare, Ponta a afirmat că "important este proiectul politic".

"Întodeauna am considerat că nu se ţine totul într-un singur om şi că trebuie să fie Ponta sau Antonescu, important este proiectul nostru politic, dar conform statutului fiecăreia dintre partidele componente (...) s-a votat cine este candidatul USL pentru funcţia de premier. Eu nu m-am emanat de undeva... Decizia personală a mea este - în măsura în care USL câştigă majoritatea absolută - de a fi în continuare candidatul USL pentru funcţia de prim-ministru", a precizat Ponta.

Luni, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, vorbea despre o a treia suspendare a preşedintelui şi spunea că 10 decembrie ar trebui să fie data la care Traian Băsescu nu va mai şef de stat.

"Data de 10 decembrie trebuie să fie ziua în care Traian Băsescu nu mai e preşedintele României. (...) Cred că 9 decembrie poate fi ziua când românii merg la vot să-şi aleagă parlamentarii şi să poată vota şi pentru demiterea lui Băsescu".

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati