Antena 3 CNN Politică Premierul şi sindicatele se întâlnesc pentru a încheia un acord privind salariile bugetarilor

Premierul şi sindicatele se întâlnesc pentru a încheia un acord privind salariile bugetarilor

Premierul şi sindicatele se întâlnesc pentru a încheia un acord privind salariile bugetarilor
11 Noi 2008   •   10:39

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu se întâlneşte, marţi, cu sindicatele, patronatele şi partidele politice pentru încheierea unui acord pe salariile bugetarilor. Şeful executivului a anunţat că au fost finalizate discuţiile privind principiile de bază referitoare la salarizarea personalului bugetar.Guvernul a luat decizia de a majora salariile profesorilor în 2009 în mod gradual, iar cel mai mare procent îl vor primi cadrele didactice cu veniturile cele mai mici. Premierul a menţionat că a luat decizia majorării salariilor profesorilor cu maximum 28% după ce a discutat cu profesorii.
Într-o conferinţă de presă, susţinută, luni, la Palatul Victoria, premierul Tăriceanu a declarat că Guvernul a stabilit printr-o ordonanţă de urgenţă modul în care se va realiza creşterea salarială pentru profesori, în 2009. Cei cu salarii mici vor primi o majorare în procente, iar cei cu salarii mari vor primi creşteri graduale. În sistemul de învăţământ preuniversitar, majorarea va fi de 28%.
Potrivit premierului, pe 1 martie va intra în vigoare prima treaptă a majorării salariale, urmând ca la 1 septembrie să intre în vigoare şi a doua.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu acord
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close