Antena 3 Politică Noii miniștri PSD au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Iohannis: "A fost o remaniere în circumstanțe deosebite"

Noii miniștri PSD au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Iohannis: "A fost o remaniere în circumstanțe deosebite"

de G.S.    |    23 Feb 2017   •   15:07
Noii miniștri PSD au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Iohannis: "A fost o remaniere în circumstanțe deosebite"

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis consideră că remanierea Executivului condus de Sorin Grindeanu este o mişcare bună, de întărire a echipei guvernamentale.

"Domnule prim-ministru, iată că, după relativ puţin timp, ne întâlnim aici, în Sala Unirii, pentru prima remaniere guvernamentală, dar circumstanţele sunt deosebite şi cred că această mişcare este una bună. Înţeleg această remaniere pe care mi-a propus-o primul-ministru ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale", a declarat şeful statului joi, după depunerea jurământului de către cei patru noi miniştri ai Guvernului Grindeanu.

El le-a transmis noilor miniştri succes şi un mandat bun.

Şeful statului a susţinut că, în prezent, sunt întrunite condiţiile pentru "revenirea Guvernului la o muncă pozitivă, normală şi în interesul României".

"Nu-mi rămâne decât să vă doresc mult succes, să reuşiţi să transformaţi acest Guvern într-o echipă puternică, ce va face exact lucrul pe care îl aşteaptă românii: să guverneze eficient în interesul României şi în interesul românilor. Vă doresc succes", a conchis Iohannis.

Noii miniştri ai Justiţiei, Economiei, Mediului de Afaceri şi ministrul delegat pentru Fonduri Europene au depus jurământul de învestitură, joi, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei, Mihai Tudose - ministru al Economiei, Alexandru Petrescu - ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, iar Rovana Plumb ca ministru delegat pentru Fonduri Europene. Iniţial, Mihai Tudose a uitat să semneze jurământul, dar s-a întors la pupitru pentru a semna documentul.

----------------------------

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele privind numirea în funcţie a celor patru noi miniştri, ceremonia de învestitură urmând să aibă loc la ora 15,00 la Palatul Cotroceni, informează Administraţia Prezidenţială.

Astfel, preşedintele a semnat decretele privind numirea lui Mihai Tudose în funcţia al Economiei, a Rovanei Plumb - ministru delegat pentru Fonduri Europene, a lui Tudorel Toader - ministru al Justiţiei şi a lui Alexandru Petrescu - ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Şeful statului a semnat totodată revocarea lui Alexandru Petrescu din funcţia de ministru al Economiei şi a Mihaelei Virginia Toader din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi dimineaţa preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru cele patru portofolii.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis, joi, AGERPRES, propunerile au fost făcute "în conformitate cu prevederile art. 85 alin. (2) şi art. 106 din Constituţia României, republicată, precum şi cu cele ale art. 7 şi art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare".

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a aprobat miercuri nominalizarea lui Tudorel Toader pentru funcţia de ministru al Justiţiei, rămasă vacantă în urma demisiei lui Florin Iordache şi ocupată în prezent, interimar, de Ana Birchall.

Alexandru Petrescu, în prezent ministru al Economiei, a fost nominalizat pentru funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, care a rămas vacantă la începutul lunii februarie în urma demisiei lui Florin Jianu.

La Ministerul Economiei a fost propus, ca înlocuitor al lui Petrescu, Mihai Tudose.

Tot în şedinţa de miercuri, CExN al PSD a aprobat nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcţia de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a precizat, la finalul şedinţei, că propunerile au fost votate în unanimitate de CExN.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close