Antena 3 CNN Politică Premierul Sorin Grindeanu: "În sfârșit, avem un buget promulgat. E un lucru bun, deși târziu, e bine că intrăm în normalitate"

Premierul Sorin Grindeanu: "În sfârșit, avem un buget promulgat. E un lucru bun, deși târziu, e bine că intrăm în normalitate"

Premierul Sorin Grindeanu: "În sfârșit, avem un buget promulgat. E un lucru bun, deși târziu, e bine că intrăm în normalitate"
Sursa foto: Foto: Facebook / Sorin Grindeanu
17 Feb 2017   •   18:25

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Bruxelles, referitor la promulgarea bugetului pentru 2017, că în acest fel ”intrăm în normalitate”, deşi promulgarea a venit târziu, afirmând că ”e ambiţios să atragi fonduri europene mai mult decât zero, cât s-a atras anul trecut”. Premierul şi-a propus ca în acest an să atragă peste 5 miliarde de euro din banii de la Uniunea Europenă.

“În sfârșit, avem buget promulgat. E un lucru bun, deși târziu, e bine că intrăm în normalitate”, a declarat Grindeanu.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale. Nu fără a lansa un avertisment la adresa Guvernului.

”Am făcut o analiză aprofundată și a confirmat că veniturile sunt supra-apreciate, cheltuieli sunt foarte mari, abordare hiper-optimistă a bugetului făcând o comparație a veniturilor la bugetul general consolidat în comparație cu anul trecut, o creștere de 14%. Sunt credite de angajament într-o sumă nemaivăzută, de peste 50 de miliarde. Țara are nevoie de buget și guvernul are posibilitatea să dovedească cum va face ce a promis. Am un mesaj simplu pentru guvern: în cursul acestui exercițiu bugetar cer 3 lucruri: responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate”, a spus Klaus Iohannis.

 

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close