Antena 3 CNN Politică Mesaj ȘOC al premierului Tudose în această seară. Care e legătura dintre bănci și celebrul TERENTE

Mesaj ȘOC al premierului Tudose în această seară. Care e legătura dintre bănci și celebrul TERENTE

Mesaj ȘOC al premierului Tudose în această seară. Care e legătura dintre bănci și celebrul TERENTE
29 Aug 2017   •   22:52

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marţi, că a refuzat să primească salariul pe un card bancar, întrucât nu a dorit să achite comisioanele impuse pentru tranzacţii. 

Întrebat la România TV de ce nu are bani în conturi la bănci, şeful Executivului a răspuns: "Nu prea am ce bani în bancă să am, că ăştia sunt toţi banii. (...) Am refuzat să îmi pun leafa pe card ca să nu trebuiască să îi dau băncii ăleia doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să îi dau, consider că nu merită". 

Şeful Guvernului a prezentat şi o "experienţă" pe care a avut-o cu sistemul bancar. 

"Am avut un cont în bancă, cu o sumă minoră în valută, era vorba de 500 de dolari, şi după vreo doi ani m-a sunat banca să îmi spună că nu numai că nu mai am banii, trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că, de fapt, comisionul (...) a mâncat fondul. (...) Iertaţi-mă: 'Terente era copil pe lângă voi, chiar era băiat bun'. Dar atunci asta a fost poziţia mea ca persoană fizică", a spus Tudose. 

Totodată, prim-ministrul a reluat criticile referitoare la băncile care nu au profit. 

"Ca prim-ministru, spun aşa: 'Domnule, noi trebuie să facem nişte lucruri în ţara asta, am vorbit de spitale, am vorbit de educaţie, am vorbit de drumuri. Dacă tu îmi spui că eşti bancă specializată pe profit (...), lucrezi cu banii noştri şi spui că nu ai profit? Păi cred că ai o problemă. Sau ai o problemă de management sau ai o problemă că vei continua să ne consideri proşti că nu ne dăm seama ce faci'. Şi iertaţi-mă, dar ajunge", a afirmat Tudose. 

Întrebat unde trebuie să îşi ţină oamenii economiile, şeful Guvernului a răspuns că la băncile "serioase" şi care au profit. 

"Sunt nişte bănci serioase, care respectă România, şi nişte bănci care încearcă să fie mai deştepte decât statul. (...) Dacă au profit, înseamnă că banii noştri sunt în siguranţă, nu? Aşa zic", a spus Tudose. 

Totodată, şeful Guvernului a afirmat că îşi doreşte de la bănci "intrarea în normalitate". 

"Să facă o activitate normală, să facă banking în România, să îşi plătească dările la stat. (...) Am mai auzit ţipete şi scâncete: 'Domnule, dar ştiţi câţi bani plătim noi la stat?'. Adică impozite pe clădiri şi impozite pe salarii. Am înţeles că îţi plăteşti impozitul pe clădirea mare şi frumoasă făcută eventual tot cu banii noştri şi îţi plăteşti impozitul pe salariul ăla frumos, de şef de bancă. Păi nici pe alea nu vrei să le plăteşti? Eu vorbesc de impozitul pe profit, că dacă, repet, tu eşti bancă şi n-ai profit, avem o problemă", a mai declarat Tudose.

Cine a fost Terente, hoțul invocat de premierul Tudose

Terente, pe numele său real Ștefan Vasali, a fost un celebru bandit român, de origine lipoveană. Născut la sfârșitul secolului XIX, Terente a devenit bogat prin numeroase tâlhării, fiind prins de mai multe ori, dar reușind să evadeze. Vânat de autorități, pe capul său fiind pusă o recompensă uriașă, Terente a trăit vreme de trei ani în exil, prin Bulgaria, Grecia, Serbia, unde ar fi comis aproape 20 de crime. 

Revenit în țară, în 1927, violează în noaptea de Înviere o preoteasă, iar apoi este împușcat de un jandarm. Terente a rămas celebru în istorie pentru virilitatea sa. 

×
Subiecte în articol: tudose banci România premier atac
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cea mai caldă zi din ultimii 65 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade
x close