Antena 3 CNN Politică Premierul Ungureanu se va întâlni săptămâna viitoare cu delegaţia FMI

Premierul Ungureanu se va întâlni săptămâna viitoare cu delegaţia FMI

Premierul Ungureanu se va întâlni săptămâna viitoare cu delegaţia FMI
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Apr 2012   •   14:46

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, probabil joi, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, informează Agerpres.

Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) a sosit la Bucureşti marţi, pentru cea de-a cincea evaluare a Acordului stand-by aflat în derulare cu autorităţile române.

Delegaţia este condusă de negociatorul şef pentru România, Jeffrey Franks, care va veni, însă, pe 25 aprilie şi va rămâne o zi în plus după încheierea evaluării, urmând să plece pe 9 mai.

Reprezentanţii misiunii FMI se vor întâlni cu autorităţile, reprezentanţii partidelor politice, uniuni, asociaţii de afaceri, bănci şi organizaţiile societăţii civile.

Consiliul Director al Fondului a aprobat, pe 22 martie, cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu România, punând la dispoziţia ţării o nouă tranşă, de 505 milioane de euro. Cu noua tranşă, România are la dispoziţie de la FMI aproximativ două miliarde de euro.

Cea de-a patra misiune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie 2012.

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close