Antena 3 Politică Premierul Ungureanu se va întâlni săptămâna viitoare cu delegaţia FMI

Premierul Ungureanu se va întâlni săptămâna viitoare cu delegaţia FMI

de M.Z.    |    24 Apr 2012   •   14:46
Premierul Ungureanu se va întâlni săptămâna viitoare cu delegaţia FMI
Sursa foto: Foto: Intact Images

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, probabil joi, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, informează Agerpres.

Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) a sosit la Bucureşti marţi, pentru cea de-a cincea evaluare a Acordului stand-by aflat în derulare cu autorităţile române.

Delegaţia este condusă de negociatorul şef pentru România, Jeffrey Franks, care va veni, însă, pe 25 aprilie şi va rămâne o zi în plus după încheierea evaluării, urmând să plece pe 9 mai.

Reprezentanţii misiunii FMI se vor întâlni cu autorităţile, reprezentanţii partidelor politice, uniuni, asociaţii de afaceri, bănci şi organizaţiile societăţii civile.

Consiliul Director al Fondului a aprobat, pe 22 martie, cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu România, punând la dispoziţia ţării o nouă tranşă, de 505 milioane de euro. Cu noua tranşă, România are la dispoziţie de la FMI aproximativ două miliarde de euro.

Cea de-a patra misiune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie 2012.

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close