Antena 3 CNN Politică Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale. A fost semnat un Acord pe Sănătate

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale. A fost semnat un Acord pe Sănătate

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale. A fost semnat un Acord pe Sănătate
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    23 Sep 2019   •   22:22

Premierul Viorica Dăncilă a avut luni, la New York, în contextul vizitei de lucru în SUA, o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale, la finalul căreia a fost semnat Acordul de împrumut destinat creşterii accesului cetăţenilor la servicii de asistenţă medicală primară şi promovării serviciilor medicale preventive, în special în zonele mai puţin dezvoltate, în valoare de 500 de milioane de euro.

„Am avut astăzi, la New York, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale, în cadrul căreia a fost semnat Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive.

Programul vizează și creșterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie și îmbunătățirea eficienței cheltuielilor din sectorul sanitar.

Este un program ce va aduce beneficii reale pacienților, în condițiile în care va crește finanțarea pentru medicina de familie și pentru cea comunitară, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale și prin pregătirea personalului medical din medicina primară.

Astfel, românii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect și la o mai bună îngrijire”, a scris Viorica Dăncilă, luni seară, pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close