Antena 3 CNN Politică Premii de mii de lei pentru elevii cu nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea naţională, anunțate de Sorin Cîmpeanu

Premii de mii de lei pentru elevii cu nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea naţională, anunțate de Sorin Cîmpeanu

Elevii care au obţinut nota 10 la Bacalaureat vor fi recompensaţi cu premii în valoare de 3.000 de lei, iar cei care au luat nota maximă la Evaluarea naţională vor primi 1.000 de lei, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu, joi.

Premii de mii de lei pentru elevii cu nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea naţională, anunțate de Sorin Cîmpeanu
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    19 Aug 2021   •   21:05

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a informat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, că Guvernul a aprobat hotărârea privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi Bacalaureat.

„Este vorba de un număr de 163 de elevi care au luat nota 10 la Bacalaureat şi care vor fi premiaţi cu 3000 de lei per elev şi de 132 de elevi care au luat nota 10 la Evaluarea Naţională. Aceştia vor fi premiaţi cu 1.000 de lei”, a precizat el.

Guvernul oferă bani pentru programe destinate elevilor. Copiii vor primi la școală lapte, fructe și legume

Se socotesc banii pentru Educație, înainte de începerea noului an școlar. În ședința de Guvern de astăzi, s-au aprobat fonduri pentru mai multe programe destinate elevilor. Copiii vor primi la școală lapte, fructe, dar și legume. În schimb, programul pilot ”Masă caldă” se prelungește tot pentru cele 150 de școli, în care se aplică deja.

În ședința de guvern de astăzi au fost aprobate cel puțin 10 acte normative doar în domeniul Educației.

Unul dintre ele vizează continuarea programului ”Masa caldă” în școli, pentru 150 de unități de învățământ, care ajunge să coste în jur de 46 milioane de lei.

Acest lucru ar însemna că un copil primește o masă caldă în valoare de aproximativ 10 lei.

În cadrul universităților de medicină va fi înființat un nou program școlar, ”Școala spital”.

Este vorba despre elevii care sunt spitalizați un timp îndelungat și care vor putea studia în aceste universități.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close