Antena 3 Politică Premiul Cioloș atacă pensiile nesimțite ale aleșilor

Premiul Cioloș atacă pensiile nesimțite ale aleșilor

16 Dec 2015   •   21:34
Premiul Cioloș atacă pensiile nesimțite ale aleșilor

„Din punctul meu de vedere pensiile speciale nu sunt o modalitate de a rezolva problema veniturilor pensionarilor. În rest, Parlamentul este suveran, este cel ales de români şi nu cred că Parlamentul trebuie să dea seama în faţa Guvernului, ci în faţa alegătorilor, în primul rând”, a spus miercuri premierul Dacian Cioloș, citat de Digi24.

Senatorii şi deputaţii au adoptat, marţi, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în urma reexaminării cerute de Klaus Iohannis, astfel încât aceştia vor beneficia de pensie doar dacă nu sunt realeşi şi au încheiat cel puţin un mandat complet de parlamentar. 

Astfel, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close