Antena 3 CNN Politică Preşedinta Comisiei Europene a mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta cu pandemia de COVID-19

Preşedinta Comisiei Europene a mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta cu pandemia de COVID-19

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a mulţumit vineri României, printr-un mesaj publicat pe Twitter, pentru ajutorul acordat Republicii Moldova prin intermediul Mecanismului UE de Protecţie Civilă pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Preşedinta Comisiei Europene a mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta cu pandemia de COVID-19
Sursa foto: Facebook/ MAE
de Mia Lungu    |    19 Feb 2021   •   18:41

În urma solicitării primite din partea Republicii Moldova prin intermediul Mecanismului UE de protecţie civilă, România a donat vineri Republicii Moldova aproape două milioane de articole de echipament individual de protecţie, constând în 1.500.000 de măşti chirugicale, 100.000 de măşti de tip FFP3, 100.000 de costume de protecţie şi 100.000 de mănuşi chirurgicale.

''Mulţumesc România'', a scris, în limba română, Ursula von der Leyen

''Un gest frumos de solidaritate europeană'', adaugă oficialul european.

'Sunt profund recunoscător României şi altor state membre ale Uniunii Europene. Acest efort rapid şi continuu vine să ne arate că Uniunea Europeană este alături de cetăţenii Republicii Moldova şi că mecanismul UE de protecţie civilă este un instrument eficient pentru a oferi ajutor rapid'', a declarat, vorbind în limba română, ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, la ceremonia publică de prezentare a asistenţei umanitare acordate de România, desfăşurată vineri.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit, de asemenea, României şi a afirmat că se bazează pe sprijinul tuturor ţărilor din UE.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 19 februarie a.c., alături de Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, prim-ministrul în exercițiu al Republicii Moldova și Peter Michalko, ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, la ceremonia publică de acordare a unui nou sprijin Republicii Moldova din partea României, constând în echipamente medicale și de protecție în vederea limitării efectelor pandemiei de COVID-19, organizată la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale.

Din delegația României face parte și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne român.

Acest ajutor, acordat inclusiv prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă, se înscrie pe linia acțiunii constante a României în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 și este acordat în implementarea pachetului consistent de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale la Chișinău, la 29 decembrie 2020.

Ajutorul cuprinde 1.500.000 de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție de tip FFP3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de mănuși de unică folosință, în valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro.
Programul ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu va mai include întrevederi cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, precum și cu prim-ministrul interimar și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi.
Ministrul român al afacerilor externe a susținut un discurs în contextul ceremoniei organizate la Chișinău.

×

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Horoscop 31 mai 2023. Berbecii sunt ambiţioşi, Peștii au parte de multe surprize
x close