Antena 3 CNN Politică Președintele CJ Brăila, scrisoare deschisă către premier. Iulian Chiriac, nemulțumit de sumele primit de județ de la bugetul de stat

Președintele CJ Brăila, scrisoare deschisă către premier. Iulian Chiriac, nemulțumit de sumele primit de județ de la bugetul de stat

Președintele Consiliului Județean Brăila va formula o scrisoare deschisă către premierul Florin Cîțu. El susține că sumele pe care județul le-a primit de la bugetul de stat au fost diminuată și le cere liberalilor să i se alăture.

Președintele CJ Brăila, scrisoare deschisă către premier. Iulian Chiriac, nemulțumit de sumele primit de județ de la bugetul de stat
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2021   •   17:51

Iulian Chiriac a precizat, în timpul unei ședințe, că liberalii au diminuat sumele alocate de la bugetul de stat pentru drumuri județene și comunale, prezentând cifre din anii precedenți.

„În anul 2019, pe o Guvernare PSD, suma alocată drumurilor județene și comunale a fost de 15 milioane. În anul 2019, vorbesc pentru cei care ați fost consilieri în funcție, am ajutat din bugetul de dezvoltare al județului, toți primarii, indiferent de culoarea politică, care și-au făcut temele și au avut toate documentele legale la dispoziție, pentru a face drumuri comunale.În anul 2020, pe o Guvernare PNL, suma a fost înjumătățită – 8 milioane. Anul acesta, în 2021, tot pe o Guvernare PNL, suma este 5,6 milioane. Vă dați seama că ne-a dus la 30% față de suma alocată în 2019”, a declarat președintele CJ Brăila.

Președintele CJ Brăila susține că este o bătaie de joc modul în care au fost repartizate bugetele pentru  toate județele, dar și anormal și nedrept față de brăileni.

El le cere liberalilor să i se alăture în inițiativa de a formula o scrisoare deschisă către premierul Florin Cîțu.

”Deci v-am făcut o comparație, 2019/2020/2021 – este o bătaie de joc la adresa Consiliului Județean Brăila, la adresa județului Brăila, ținând cont că suma alocată drumurilor județene și comunale a fost redusă. Este anormal, incorect, nedrept, față de brăileni!O să fac o scrisoare deschisă către premierul României că nu suntem damnați la Brăila! Și vă rog și pe dumneavoastră, domnilor colegi de la PNL, că sunteți colegi cu actualul Guvern, să vă alăturați la această scrisoare deschisă către domnul premier”, a mai declarat Iulian Chiriac, potrivit Jurnalul de Brăila.

×
Parteneri
Mii de șoferi vor da bani în plus pentru a circula prin România
x close