Antena 3 CNN Politică Președintele Klaus Iohannis, apel pentru clasa politică: "Îmi doresc foarte mult să avem o campanie fără mizerii"

Președintele Klaus Iohannis, apel pentru clasa politică: "Îmi doresc foarte mult să avem o campanie fără mizerii"

Președintele Klaus Iohannis, apel pentru clasa politică: "Îmi doresc foarte mult să avem o campanie fără mizerii"
07 Oct 2016   •   17:12

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, vineri, motivele pentru care i-a cerut procurorului general să ia toate măsurile astfel încât cercetările să se desfăşoare cu celeritate, dând ca exemplu sesizările cu privire la cărţile scrise de persoane condamnate care îşi "descoperă vocaţia de scriitor".

El a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Cotroceni despre contextul în care joi a cerut soluţionarea rapidă a unor dosare privind acuzaţii de plagiat, pentru ca imaginea publică a autorilor să nu aibă de suferit.

"Da, este foarte adevărat şi insist pe acest lucru. Fiindcă putem să observăm foarte uşor: multe persoane acuzate sau condamnate sau în orice altă fază cu dosare penale îşi descoperă vocaţia de scriitor, ca să zic aşa. Şi atunci este foarte important ca aceste sesizări care se fac să fie verificate cu celeritate, fiindcă se vede foarte bine: dacă ele se referă la politicieni, sunt folosite în campania electorală, sunt folosite în lupta politică. Or, nu mi se pare absolut deloc normal. Lupta politică trebuie să fie pentru obiective politice, nu pentru dosare, şi în acest sens a venit solicitarea mea. Dacă cineva este acuzat şi se susţine acuzaţia, să meargă în instanţă, iar dacă nu, să se spună clar: 'nu este adevărat' şi bunul renume al persoanei să fie restabilit cât se poate de repede", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a adăugat că îşi doreşte o campanie electorală pentru alegerile parlamentare curată, centrată pe problemele care îi preocupă pe români şi ''fără mizerii''.

"Ne apropiem cu paşi repezi de campania electorală şi îmi doresc foarte mult şi mi-ar plăcea, recunosc că mi-ar plăcea, să avem o campanie electorală, cum se spune, curată, centrată pe problemele care preocupă pe români şi nu pe aruncatul imaginii dintr-o parte şi în cealaltă. Deci, ideea de bază a fost un îndemn pentru politicieni, pentru partidele politice, să se pregătească pentru o campanie electorală fără mizerii cum, din păcate, am avut de prea multe ori, şi centrată pe problemele care trebuie rezolvate", a spus preşedintele, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că înţelege "toată lumea" faptul că România se află în campanie electorală şi se aşteaptă rezultatul alegerilor, opinând însă că nu este bună cearta "ca la uşa cortului".

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close