Antena 3 CNN Politică Preşedintele a dat un termen limită Guvernului pentru restructurări: 1 septembrie

Preşedintele a dat un termen limită Guvernului pentru restructurări: 1 septembrie

Preşedintele a dat un termen limită Guvernului pentru restructurări: 1 septembrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iul 2010   •   23:21

Miniştrii au termen până în septembrie să umble la numărul angajaţilor din subordine, precum şi la restructurarea direcţiilor din ministere. Preşedintele Traian Băsescu spună că după 1 septembrie, împreună cu Emil Boc va evalua modul în care ministerele au fost reorganizate, pentru a vedea cine rămâne şi cine nu, într-un guvern care "una a spus şi alta a făcut".

?Ce este pentru mine 1 septembrie în relaţia cu Guvernul? Eu nici nu pot demite guvernul nici revoca miniştrii, dar sper ca la 1 septembrie să constatăm împreună cu premierul care sunt ministerele care nu au restructurat şi vom trage concluzia că acel ministru nu a înţeles că trebuie să rămânem cu atât personal cât ne trebuie? a declarat preşedintele într-un interviu la televiziunea publică.

Băsescu a arătat că în cadrul negocierilor pe legile austerităţii a existat un partid din coaliţia de guvernare care şi-a exprimat ferm hotărârea de a părăsi puterea în cazul în care pensiile vor fi scăzute. În opinia preşedintelui, un astfel de preţ ar trebui plătit, dacă este în joc ?nesacrificarea ţării?.

?A fost un partid extrem de ferm care a spus că dacă se umblă la pensii pleacă din guvernare. Dacă preţul este nesacrificarea ţării, părerea mea este că acel partid trebuie să plece. Dacă nu luăm măsuri de reducere a cheltuielilor pe cele două mari zone de cangrenă pe bugetul de stat al României, la anul în martie va trebui să cerem un nou împrumut care se va duce în consum, nici pe diguri, nici autostrăzi, nici infrastructură. Vom împrumuta bani ca să suportăm propriile cheltuieli sacrificând dezvoltarea? a spus Băsescu.

Pe de altă parte, preşedintele recunoaşte că, în momentul actual, formarea unei alte majorităţi la putere este puţin probabilă. Cel mult, se poate merge pe varianta unui guvern minoritar. Cu toate acestea, problemele în coaliţia de guvernare au dus la anumite derapaje, în opinia preşedintelui, unul dintre acestea fiind adoptarea noii legi de funcţionare a ANI, într-o variantă care ?decredibilizează? România.

?Există riscul să fim decuplaţi de Bulgaria şi raportul pentru România va fi în mod cert mai rău decât pentru Bulgaria. România s-a compromis din punct de vedere a credibilităţii în momentul de faţă cu atît mai mult cu cât legea promulgată anulează şi toată munca de până acum a Agenţiei. Româia este decredibilizată profund? a spus Băsescu referitor la legea ANI.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu guvern
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close