Antena 3 CNN Politică Preşedintele Băsescu a semnat decretul pentru desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de prim-ministru

Preşedintele Băsescu a semnat decretul pentru desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de prim-ministru

Preşedintele Băsescu a semnat decretul pentru desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de prim-ministru
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Dec 2012   •   12:02

Consultările de la Palatul Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare, pe tema desemnării premierului, s-au încheiat. Întâlnirea a durat aproximativ 20 de minute. Numele lui Victor Ponta a fost singura propunere pentru funcţia de prim-ministru.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat, luni, 17 decembrie 2012, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru. 

Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru
", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Cum au decurs consultările de la Cotroceni


UDMR a mers la consultările de la Cotroceni cu mesajul că cei care au câştigat alegerile au dreptul să vină cu propunerea pentru funcţia de premier şi să formeze Guvernul.

PDL nu va mers la consultări cu nici o propunere de prim-ministru. Liderii formaţiunii au anunţat deja că PDL nu va vota nici un Guvern din care nu face parte.

Co-preşedintele USL Crin Antonescu a anunţat că nu va merge în această dimineaţă la consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele. Antonescu spune că nu i se pare normal ca reprezentanţii tuturor partidelor reprezentate în Parlament să fie chemaţi la aceeaşi oră.



Preşedintele Traian Băsescu a invitat la discuţii toate formaţiunile care au intrat în noul Parlament. Toţi preşedinţii de partide au primit scrisori de invitaţie de la Traian Băsescu. Însă, la consultări au fost invitaţi maximum cinci reprezentanţi ai fiecărui partid politic şi ai minorităţilor naţionale, toţi la aceeaşi oră.













×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close