Antena 3 CNN Politică Preşedintele Băsescu l-a numit pe Chiţoiu interimar la Economie, în locul lui Vosganian

Preşedintele Băsescu l-a numit pe Chiţoiu interimar la Economie, în locul lui Vosganian

Preşedintele Băsescu l-a numit pe Chiţoiu interimar la Economie, în locul lui Vosganian
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Oct 2013   •   12:49
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru al Economiei şi îl numeşte pe vicepremierul Daniel Chiţoiu interimar la acest portofoliuinformează un comunicat de presă al Administraţiei prezidenţiale.

Premierul Victor Ponta i-a transmis, marţi, preşedintelui Traian Băsescu propunerea ca ministrul Finanţelor Publice, vicepremierul Daniel Chiţoiu, să preia ca interimar conducerea Ministerului Economiei, urmând ca o nouă propunere pentru acest portofoliu să fie înaintată în maximum 45 de zile.
 
Vosganian şi-a anunţat luni demisia din funcţia de ministru. El a făcut acest anunţ după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.
 
Demisia a fost prezentată la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian. El rămâne însă senator, iar demisia sa din funcţia de ministru nu are vreo consecinţă asupra solicitării respinse de Senat.
 
Astfel, la conducerea Ministerului Economiei a fost propus de PNL, temporar, vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Liderii PNL se întâlnesc joi într-o şedinţă, pentru a desemna un ministru care să-i ţină locul lui Varujan Vosganian. Pe listă sunt vehiculate mai multe nume, printre care primarul din Caransebeş, Marcel Vela şi Teodor Atanasiu. 

Ce părere are Antonescu despre varianta "Atanasiu la Economie"
 
De asemenea, şi în zilele care urmează, inclusiv în week-end, vor avea loc întâlniri neoficiale la PNL, pentru a hotărî o persoană care să-i urmeze lui Vosganian, iar luni, va fi votat în BPN al PNL cine îi va urma lui Varujan Vosganian în funcţia de ministru al Economiei.

 


×
Subiecte în articol: Daniel Chitoiu Varujan Vosganian
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close