Antena 3 CNN Politică Preşedintele Băsescu RENUNŢĂ la opt consilieri de la Cotroceni. Funeriu anunţă că se înscrie într-un partid

Preşedintele Băsescu RENUNŢĂ la opt consilieri de la Cotroceni. Funeriu anunţă că se înscrie într-un partid

Preşedintele Băsescu RENUNŢĂ la opt consilieri de la Cotroceni. Funeriu anunţă că se înscrie într-un partid
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    28 Ian 2014   •   18:30
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele şi deciziile de eliberare din funcţie pentru consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, şi pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel Moldoveanu.

Informaţia a fost prezentată marţi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
Potrivit unul comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat eliberarea din funcţie, începând cu data de 1 februarie, a consilierilor prezidenţiali Gabriel Berca, Adrian Rădulescu, Sebastian Lăzăroiu, Virgil Păunescu, Daniel-Petru Funeriu. 
 
Şeful statului a mai semnat deciziile pentru eliberarea din funcţie a consilierilor de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel-Andrei Moldoveanu, tot începând cu data de 1 februarie. 
 
Ieri, surse politice declarau că mai mulţi consilieri de la Cotroceni printre care Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară.

Informaţiile în acest sens au fost vehiculate în contextul în care Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe în zilele următoare în cazul apelului privind înregistrarea Partidului Mişcarea Populară.

Funeriu confirmă înscrierea în Partidul Mişcarea Populară
 
Cine sunt cei opt consilieri

Gabriel Berca a ocupat funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de ordine publică şi administraţie, în cadrul Departamentului pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, din luna martie 2013. Anterior, Gabriel Berca a fost preşedinte al PDL Bacău şi ministru de Interne în Cabinetul Ungureanu, informează Mediafax.
 
Adrian Rădulescu a fost consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Politici Publice şi Sociale. Rădulescu este fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii, în Guvernul Boc.
 
Sebastian Lăzăroiu a ocupat funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Analiză Politică. Lăzăroiu a devenit consilier prezidenţial în iunie 2012, după ce mai ocupase această funcţie în 2007. Din iunie 2011, el a deţinut şi funcţia de ministru al Muncii, la 16 septembrie, acelaşi an, preşedintele semnând decizia de revocare a acestuia din calitatea de membru al Executivului. 
 
Virgil Păunescu a ocupat funcţia de consilier prezidenţial la Departamentul de Sănătate Publică. 
 
Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, a fost consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Educaţie şi Cercetare. 
 
Maria Bitang era consilier de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţia cu autorităţile publice şi societatea civilă, pe domeniul de promovare a sportului. 
 
Raluca Boboc a ocupat funcţia de consilier de stat în cadrul Departamentului de Analiză Politică.
 
Daniel Moldoveanu a fost consilier de stat în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale. 
 
Până la acest moment, la Administraţia Prezidenţială au fost 11 consilieri prezidenţiali şi 12 consilieri de stat.

Ce consilieri rămân la Cotroceni
 
După eliberarea din funcţie a celor opt, începând cu data de 1 februarie, la Administraţia Prezidenţială rămân consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu (Cancelaria Preşedintelui), Iulian Fota (Departamentul Securităţii Naţionale), Iulian Chifu (Departamentul Afaceri Strategice şi Securitate Internaţională), Claudiu Constantin Dinu (Departamentul Constituţional Legislativ), Bogdan-Alexandru Drăgoi (Departamentul Mediul de afaceri), Bogdan Mănoiu (Departamentul Afaceri Europene).

De asemenea, rămân la Cotroceni şi consilierii de stat Dorel Constantin Onaca (Cancelaria Preşedintelui), Gheorghe-Răzvan Murgeanu (Cancelaria Preşedintelui), Ion Oprişor (Departamentul Securităţii Naţionale), Bogdan Oprea (Departamentul de Comunicare Publică), Gabriel-Cristian Pişcociu (Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă), Cristian-Gabriel Hriţuc (Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă), Delia Dinu (Compartimentul Protocol), Gheorghe Angelescu (Cancelaria Ordinelor), Andreia Cristina Iana (Departamentul Managementul Resurselor).
 
Surse oficiale au declarat, marţi, că Marian Tutilescu, fostul şef al Departamentului Schengen din MAI, va fi cooptat în echipa preşedintelui Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni.

Conform surselor citate, propunerea de a merge la Cotroceni i-a fost făcută lui Tutilescu imediat după ce acesta a ieşit la pensie din MAI.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close