Antena 3 CNN Politică Preşedintele Camerei Deputaţilor a ajuns la Roşia Montană, pentru o vizită în mină şi discuţii cu oficialii locali

Preşedintele Camerei Deputaţilor a ajuns la Roşia Montană, pentru o vizită în mină şi discuţii cu oficialii locali

de G.S.    |    22 Sep 2013   •   11:43
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a ajuns, duminică dimineaţă, la Roşia Montană, unde urmează să viziteze carierele din zonă împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Sindicatului "Viitorul Mineritului".
Valeriu Zgonea a fost aşteptat de primarul din Roşia Montană, Eugen Furdui, şi de liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului", Cristian Albu, cu care a discutat în sediul primăriei.
De asemenea, în faţa primăriei se aflau şi câteva zeci de persoane, susţinătoare ale proiectului de la Roşia Montană.
Zgonea a declarat, după întâlnirea cu autorităţile locale, că le-a cerut acestora să aibă o atitudine independentă în momentul în care parlamentarii vor veni la Roşia Montană, începând de săptămâna viitoare, conform Mediafax.
"Vor fi mai multe vizite aici, va trebui să fiţi atenţi şi să le explicaţi tuturor şi avantajele şi dezavantajele şi ce se întâmplă cu zona. Rugămintea e să le faceţi un bilanţ al evoluţiei societăţii în zona aceasta", le-a spus Zgonea reprezentanţilor autorităţilor locale.
El a menţionat că deplasarea la cariere şi intrarea în mină vor constitui un "site visit", lucru pe care va trebui să-l facă şi parlamentarii comisiei speciale pentru Roşia Montană.
"Vizita să reprezinte un minim pentru parlamentarii care vor veni aici pentru documentare, inclusiv pentru membri comisiei speciale pentru Roşia Montană", a afirmat Zgonea.
Preşedintele Camerei Deputaţilor urmează să viziteze patru cariere din zonă, între care şi cariera Cătălina, unde 33 de mineri s-au blocat în subteran săptămâna trecută. 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, răspunzând unei întrebări, că nu crede că proiectul privind Roşia Montană va fi mărul discordiei care să ducă la ruperea USL, dar a apreciat că reprezintă o şansă pentru recredibilizarea Parlamentului.
Săptămâna trecută, 33 de mineri de la Roşia Montană s-au blocat în subteran, cerând deplasarea în zonă a lui Crin Antonescu. Ei au ieşit la suprafaţă duminica trecută, după ce premierul Victor Ponta le-a promis că le va aduce Comisia parlamentară.
Parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roşia Montană au decis, miercuri, să meargă peste o săptămână la faţa locului, vizita urmând să dureze două zile.
Conform deciziei conducerii Parlamentului, până la 1 octombrie se vor depune amendamente la comisie din partea senatorilor şi deputaţilor, iar până la 20 octombrie urmează să fie elaborat un raport asupra proiectului de lege propus de Guvern.
 

×
Parteneri
Val de aer polar în România! Temperaturi de până la -20 de grade!
x close