Antena 3 CNN Politică Preşedintele comisiei Udrea, "botezat" Ludovic Organ într-o sesizare a ministrului Turismului

Preşedintele comisiei Udrea, "botezat" Ludovic Organ într-o sesizare a ministrului Turismului

Preşedintele comisiei Udrea, "botezat" Ludovic Organ într-o sesizare a ministrului Turismului
26 Aug 2009   •   19:16


Un nou episod în lupta dintre ministrul Elena Udrea şi comisia de anchetă înfiinţată în cazul său. Demnitarul a notificat Comisia parlamentară de anchetă că orice cercetare în actuala formulă e improprie. Doar că mai nou conflictul dintre ministru şi membrii comisiei a căpătat o noută hilară.

Numele lui Ludovic Orban a fost scris greşit "Ludovic Organ" în sesizarea lui Udrea către Comisia parlamentară de anchetă. Nicolae Bănicioiu a declarat că o doamnă de la cabinetul preşedintelui Camerei a încercat să retragă documentul pentru a-l corecta. Miercuri, la comisie nu s-a prezentat niciunul dintre reprezentanţii Ministerului Turismului care fuseseră convocaţi.

Ministrul Turismului a trimis comisiei de anchetă o sesizare în care arată că unele dintre persoanele care ar trebui să o audieze sunt incompatibile cu funcţia iar comisia nu funcţionează regulamentar. Demersul ministrului nu i-a impresionat pe membrii comisiei.

Membrii comisiei de anchetă au mai avut un motiv de nemulţumire. Sesizarea Elenei Udrea îl menţionează pe liberalul Ludovic Orban, repetat, cu numele de Ludovic "Organ".

Conducerea camerei Deputaţilor a anunţat că nu este vorba despre niciun complot. Secretara Cancelariei Robertei Anasase, din proprie iniţiativă, a dorit să comunice Comisiei această eroare şi ia documentul pentru a îndrepta greşeala ministrului Udrea.

La scurt timp după ce au epuizat subiectul sesizării, parlamentarii au decis să suspende şedinţa, după ce niciunul dintre funcţionarii din Ministerul Turismului care fusese citat nu s-a prezentat la audieri.

Dincolo de ancheta din Parlament, Ministerulul Turismului este luat la bani mărunţi şi de Ministerul Finanţelor. Acesta anchetează licitaţia organizată pentru realizarea campaniei de imagine pentru România, scrie Jurnalul Naţional.
Mai multe firme care au participat la prima etapă a licitaţiei acuză că 2 din cele 3 companii calificate nu se încadrează în cerinţele din caietul de sarcini. Ministerul a selectat 3 oferte din cele 13 ale primite. Rezultatul preselecţiei a fost imediat contestat de 4 din companiile eliminate din cursă.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Elena Udrea Orban turism comisie ancheta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close