Antena 3 CNN Politică Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a făcut atac de cord înainte de a fi arestat

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a făcut atac de cord înainte de a fi arestat

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a făcut atac de cord înainte de a fi arestat
27 Ian 2011   •   18:30

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, arestat, joi seară, pentru trafic de influenţă şi dare de mită, a făcut atac de cord în momentul în care urma să fie scos din instanţă şi dus în arest. El a fost luat cu o targă şi dus la o ambulanţă aflată în curtea Tribunalului Argeş. Lui Nicolescu i s-a făcut rău în holul tribunalului, în momentul în care aştepta duba poliţiei care trebuia să-l ducă în arest. Soţia sa Viorica a leşinat imediat după ce a văzut ce se întâmplă cu el.

 


Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş va fi arestat din nou, pentru 29 de zile. Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore expirase joi seară, iar Constantin Nicolescu a fost, pentru puţină vreme, un om liber.  Însă tribunalul Argeş a aprobat cererea procurorilor de arestare preventivă, pentru 29 de zile. Şeful C.J. Argeş a fost susţinut, joi, din faţa tribunalului, de circa 100 de simpatizanţi.
 


Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost reţinut pentru luare de mită, uz de fals şi trafic de influienţă. Acuzaţiile sunt formulate în trei dosare diferite. Unul dintre ele vizează dosarul Penescu. Potrivit anchetatorilor, Nicolescu ar fi primit de la omul de afaceri peste 66.000 lei.
 


Într-un alt dosar, preşedintele Consiliului Judeţean e cercetat pentru că ar fi accesat fonduri PHARE în valoare de peste 880.000 de euro, în baza unui document care nu există în realitate. Banii erau destinaţi reabilitării a patru şcoli, iar lucrările au fost realizate de o singură firmă, care a încasat integral banii.



Pe timpul zilei procurorii au percheziţionat biroul şi locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean. Au căutat, se pare şi documentele privind o sponsorizare făcută către Arhiepiscopia Argeşului.

Înalt Prea Sfinţitul Calinic, arhiepiscopul Argeşului, îl acuză pe senatorul PDL Mircea Andrei că s-ar afla în spatele anchetei.

Victor Ponta a criticat acţiunea procurorilor, pe care i-a acuzat că acţionează la comandă politică. Constantin Nicolescu va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

×
Subiecte în articol: Constantin Nicolescu eliberat
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close