Antena 3 Politică Președintele Franței, Francois Hollande, în vizită de stat în România

Președintele Franței, Francois Hollande, în vizită de stat în România

de S.T.    |    13 Sep 2016   •   09:08
Președintele Franței, Francois Hollande, în vizită de stat în România

UPDATE - Relația cu Franța reprezintă o prioritate pentru România, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis, iar șeful statului francez, Francois Hollande, a subliniat că Parteneriatul strategic dintre cele două țări trebuie aprofundat.

UPDATE - Preşedintele Franţei a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Anterior, Francois Hollande a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol din Capitală.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a început vizita oficială în ţara noastră iar marți va participa şi la inaugurarea fabricii de elicoptere Airbus de la Ghimbav. O miză de sute de de milioane de euro.

Francois Hollande în România. În continuare, cei doi şefi de stat vor merge la Centrul de Cercetare ELI-NP din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară 'Horia Hulubei' de la Măgurele, unde vor vizita Camera de Control Laser şi vor participa la deschiderea evenimentului economic 'Parteneriatele franco-române de viitor'.

Francois Hollande în România. Francois Hollande va vizita, alături de premierul Dacian Cioloş, fabrica de elicoptere Airbus România. Liderul de la Palatul Elysee are programat şi un prânz oficial alături de premierul român. La sfârşitul zilei, Klaus Iohannis va oferi un dineu de stat.

Conform purtătorului de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, obiectivul comun al acestei vizite îl reprezintă necesitatea întăririi Parteneriatului Strategic dintre cele două state şi aprofundarea dialogului bilateral.

Ea a precizat că urmează să fie semnate acorduri în domeniile Educaţiei şi Cercetării.

Ultima vizită de stat a unui preşedinte francez la Bucureşti a fost cea a lui François Mitterrand în 1991.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close