Antena 3 CNN Politică Președintele Iohannis, despre o posibilă suspendare din funcție: ”Nu mă tem. Nu cred că românii își doresc așa ceva”

Președintele Iohannis, despre o posibilă suspendare din funcție: ”Nu mă tem. Nu cred că românii își doresc așa ceva”

Președintele Iohannis, despre o posibilă suspendare din funcție: ”Nu mă tem. Nu cred că românii își doresc așa ceva”
22 Noi 2017   •   19:10

Iohannis a susținut o conferință de presă după ce a participat la dezbaterea intitulată „Oraşele României, la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploieşti”.

Întrebat de jurnaliști pe tema modificărilor la Codul Fiscal, președintele a spus că dacă Guvernul consideră că e nevoie schimbări, atunci să ia măsuri corective.

”Așa zisa revoluție fiscală e un concept impus de PSD și pus în practică de Guvern. Dacă ei sunt hotărâți să meargă înainte cu aceste schimbări sigur e nevoie de anumite măsuri  corective.”, a declara Iohannis.

”În ceea ce privește legile Justiției este foarte bine că se lucrează la Parlament și seara și dimineața. Important este ca rezultatul să fie unul rezonabil. Sunt îngrijorat că se poate constata cu ușurință un dialog al surzilor între ce care promoveaă schimbările legislației specifice și sistemul care ar trebui să pună apoi în practică aceste măsuri. Cred că ar fi momentul în ceasul al 12-lea, ca parlamentarii să înțeleagă nevoia unor consultri reale, cu toți factorii implicați. Dacă tot trebuie schimbată legislația, să fie făcut doar ceea ce e necesar.”, a mai spus Președintele.

Iohannis a afirmat în legătură ”Statul Paralel” că este o glumă proastă și speră ca românii să înțeleagă că nu există așa ceva.

Președintele Iohannis a spus că nu se teme de o posibilă suspendare.

”Nu mă tem de o suspendare, nu m-am temut niciodată. Nu există niciun temei și nu cred că românii își doresc așa ceva.”, a afirmat șeful statului.

Președintele a fost întrebat și cum vede faptul că al doilea om în stat este acuzat de DNA de atacuri repetate la adresa procurorilor, iar al treilea om în stat are averea pusă sub sechestru.

”Este greșit ca în conducerea statului să se afle oameni cu probleme penale. Ei vor să îți apere propria piele, nu pe cea a românului. Aceștia se victimizează, iar scopul lor este să și apere doar propriile interese.”, a declarat Iohannis.

×
Subiecte în articol: Iohannis declaraţii modificari
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close