Antena 3 CNN Politică Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Matache la Transporturi. Noul ministru va depune jurământul vineri

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Matache la Transporturi. Noul ministru va depune jurământul vineri

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Matache la Transporturi. Noul ministru va depune jurământul vineri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iul 2015   •   14:20

UPDATE 14.20 - Iulian Matache, desemnat pentru funcţia de ministru al Transporturilor, va depune jurământul de învestire în funcţie vineri, la Palatul Cotroceni, la ora 9.00, informează Administraţia Prezidenţială. 
__________________________

Ştirea iniţială 10.13

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor.
 
Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Iulian Matache, actual secretar de stat la MT, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, în baza deciziei BPN al PSD.
 
Anunţul a fost făcut după ce, tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a  respins prima propunere a premierului, în persoana lui Mihai Fifor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare, informează Administraţia Prezidenţială.
 
Preşedintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condiţiile necesare pentru a fi numită în funcţia de membru al Guvernului.
 
De asemenea, Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.
 
Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru.

Iulian Matache este secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost director al Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea.

Ioan Rus a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor după ce, la o emisiune televizată, a făcut afirmaţii revoltătoare cu privire la familiile românilor plecaţi în străinătate să muncească. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close