x close

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Matache la Transporturi. Noul ministru va depune jurământul vineri

de M.Z.    |    16 Iul 2015   •   14:20

UPDATE 14.20 - Iulian Matache, desemnat pentru funcţia de ministru al Transporturilor, va depune jurământul de învestire în funcţie vineri, la Palatul Cotroceni, la ora 9.00, informează Administraţia Prezidenţială. 
__________________________

Ştirea iniţială 10.13

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor.
 
Anunţul a fost făcut după ce, tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a  respins prima propunere a premierului, în persoana lui Mihai Fifor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare, informează Administraţia Prezidenţială.
 
Preşedintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condiţiile necesare pentru a fi numită în funcţia de membru al Guvernului.
 
 
Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru.

Iulian Matache este secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost director al Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea.

Ioan Rus a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor după ce, la o emisiune televizată, a făcut afirmaţii revoltătoare cu privire la familiile românilor plecaţi în străinătate să muncească. 

Citeşte mai multe despre:

Ministerul Transporturilor Klaus Iohannis
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati