Antena 3 CNN Politică Președintele Klaus Iohannis, așteptat să anunțe joi dacă acceptă propunerea PSD - ALDE pentru funcția de premier

Președintele Klaus Iohannis, așteptat să anunțe joi dacă acceptă propunerea PSD - ALDE pentru funcția de premier

Președintele Klaus Iohannis, așteptat să anunțe joi dacă acceptă propunerea PSD - ALDE pentru funcția de premier
22 Dec 2016   •   09:09

Președintele Klaus Iohannis a continuat joi seria de consultări cu partidele parlamentare pentru formarea noului guvern. Astăzi sunt așteptate la Cotroceni delegațiile PMP şi a minorităţilor naţionale.

Miercuri, în urma consultărilor cu președintele Iohannis, liderii PSD și ALDE au nominalizat-o pentru funcția de prim-ministru pe Sevil Shhaideh. Propunerea a fost contestată de PNL, USR și PMP, dar nu și de UDMR, care a încheiat ieri un protocol de colaborare parlamenatară cu PSD-ALDE

În mod normal, președintele Klaus Iohannis ar trebui să facă anunțul referitor la acceptarea sau respingerea propunerii PSD – ALDE tot joi.

Urmăriți la Antena 3 cel mai important eveniment al zilei

Flux LIVE

Update 13:00 - Delegația minorităților naționale a intrat la consultări cu președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, la ora 13:00. Liderul delegației, Varujan Pambuccian, a anunțat public, după consultări, că minoritățile vor vota pentru Sevil Shhaideh, în Parlament, dacă propunerea PSD - ALDE va fi acceptată de președintele Klaus Iohannis.

----------------------------

Update 12:00 - Delegația PMP a ajuns la Cotroceni, unde a intrat la consultări cu președintele Klaus Iohannis. Delegația PMP a ieșit după aproximativ 20 de minute de consultări și a anunțat că a făcut și o propunere pentru funcția de premier a României, în persoana lui Eugen Tomac.

Știre în curs de actualizare.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close