Antena 3 CNN Politică Preşedintele Parlamentului finlandez susţine eforturile României pentru aderarea la spaţiul Schengen

Preşedintele Parlamentului finlandez susţine eforturile României pentru aderarea la spaţiul Schengen

Preşedintele Parlamentului finlandez susţine eforturile României pentru aderarea la spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: mtv3.fi
09 Oct 2011   •   14:44
Preşedintele Parlamentului finlandez, Eero Heinaluoma, a declarat că va transmite autorităţilor de la Helsinki eforturile făcute de autorităţile de la Bucureşti pentru ca România să devină membru Schengen, transmite Agerpres.

De altfel, Eero Heinaluoma şi-a exprimat speranţa că raportul european din ianuarie 2012 va consemna pozitiv acest lucru.

Oficialul a subliniat că, în cadrul discuţiilor avute cu preşedintele Senatului României, Mirgea Geoană, dar şi cu preşedintele Comisiei de Politică Externă din Camera Superioară a Parlamentului de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu, s-au abordat subiecte asupra cărora există o poziţie comună.

Eero Heinaluoma a adăugat că, în baza informaţiilor primite la Bucureşti, le va transmite autorităţilor de la Helsinki eforturile făcute de autorităţile din România.

„Finlanda a fost întotdeauna în favoarea lărgirii UE şi speră în primirea de noi membri în spaţiul Schengen. Sunt convins, ca şef al Parlamentului, că în viitorul apropiat vom avea posibilitatea de a vedea o evoluţie pozitivă a acestei chestiuni şi de a transmite date pozitive cetăţenilor români”, a declarat Heinaluoma.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close